Iaşi: Concediul poliţiştilor usucă buzunarele viitorilor şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Concediul poliţiştilor usucă buzunarele viitorilor şoferi
Iaşi: Concediul poliţiştilor usucă buzunarele viitorilor şoferi

Elevii care trec de proba teoretică sunt puşi să aştepte uneori mai bine de o lună pentru a putea susţine şi proba practică.

În tot acest timp, pentru că riscă să uite toate deprinderile învăţate la şcoala auto în timpul celor 30 de ore obligatorii de conducere, mulţi tineri sunt gata să plătească ore suplimentare pentru a fi siguri de reuşită.

„Am luat sala la sfârşitul lunii iunie şi am fost programat la stradă la sfârşitul lunii august. Din cauza asta a trebuit să-mi mai plătesc
nişte ore în plus şi să-mi modific data de plecare în concediu, deşi aveam bilete luate la mare", spune Mihai Burdujan, un proaspăt aspirant la titlul de şofer.

Pentru a nu arunca pe fereastră cei aproximativ 800 de lei daţi pe şcoala de şoferi, mulţi preferă să-şi cumpere în plus ore de conducere. „Sunt elevi care dau între 25 şi 30 de lei ora de conducere pentru a se mai antrena până la examenul de la stradă. Nimeni nu vrea să rişte să o ia de la capăt cu examenul la sală", afirmă un instructor auto.

Şcolile de şoferi
au mâinile legate

Instructorii auto sunt conştienţi de faptul că elevii lor vor pierde timp, bani şi cunoştinţele acumulate în timpul cursurilor, dar ridică neputincioşi din umeri.

„Pentru elevi este un interval foarte mare de timp de aşteptare şi acest lucru nu poate fi decât un dezavantaj. Un şofer cu experienţă are probleme dacă nu conduce o lună de zile, darămite un tânăr care nu a condus decât 30 de ore, atât cât este prevăzut în lege. Din păcate, nu avem ce face", spune Liviu, instructor auto.

Cei mai mulţi dintre ieşenii care au o şcoală de conducere spun că această situaţie se întâlneşte, cel puţin la Iaşi, an de an, pentru că unii agenţi-examinatori de la Serviciul de Permise Auto îşi iau vacanţă în această perioadă. „Aşa este de regulă. O parte dintre agenţi sunt în concediu şi atunci cei care rămân nu mai fac faţă. Cred că ar trebui suplimentat numărul examinatorilor", precizează şi Cristi Năstase, instructor auto.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite