Concedierile ocolesc poliţiştii din birouri la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disponibilizările din Ministerul de Interne îi vor afecta mai ales pe oamenii legii  care îşi desfăşoară activitatea în stradă. Jumătate dintre posturile şterse din organigrama Poliţiei de Frontieră sunt ocupate de agenţi care nu stau la birouri.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) spun că, potrivit noilor organigrame ale inspectoratelor de poliţie din Iaşi, majoritatea funcţilor desfiinţate sunt cele de la Ordine Publică şi Judicar. „În proporţie de 85 - 90% din funcţiile desfiinţate sunt din operativ, adică dintre cei care îşi desfăşoară activitatea în stradă“, spune Vasile Ciuhureanu, preşedintele Biroului Teritorial Iaşi al SNPPC.

Potrivi acestuia, examinarea la care vor fi supuşi poliţiştii şi care va avea loc la sfârşitul acesti luni, va fi una subiectivă şi nu se va ţine cont de activitatea depusă de poliţişti până în acest moment. „Acest concurs este o mascaradă. S-a lăsat la aprecierea fiecărui şef de subunitate să aprecieze ce oameni incomozi au. Pe criterii subiective se va face totul“, a susţinut Ciuhureanu. Liderul sindical a mai explicat că rapoartele de autosuspendare depuse de poliţişti vor fi discutate abia după ce va trece perioada de examinare.

„Suspendarea ar fi fost o soluţie pentru evitarea acestor disponibilizări“, a continuat liderul sindical. „Va fi afectată şi activitatea de operativ. Noi, cu structurile suport, cum e Serviciul Logistic sau Resurse Umane, funcţionăm la capacitate minimă. Capacitatea de intervenţie a Poliţiei nu va avea de suferit în urma acestor disonibilizări“, a spus Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi.


În total, din structurile Ministerului de Interne de la Iaşi vor pleca peste 120 de angajaţi. Cei care au terminat deja examinarea sunt angajaţii Jandarmeriei, 21 dintre  aceştia fiind puşi deja la dispoziţie. În cazul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră, 84 de funcţii au fost şterse din organigramă, aproape 60 fiind din operativ. În cazul celor de la Inspectoratul de Poliţie, aproximativ 20 de funcţii au fost radiate. Interviurile vor fi înregistrate audio-video, iar la examinare vor avea acces şi reprezentanţi ai sindicatului. Cei care iau note mici au posibilitatea să conteste evaluarea

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite