Compania RDS, amendată de OPC după ce a „omis“ să factureze 4.000 de lei unui ieşean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean a sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Iaşi după ce s-a trezit la uşă cu  o factură de aproape 4.000 de lei.

Din factura la telefon primită de ieşean reieşea că are de plătit către RDS-RCS 3.962 de lei. Factura includea traficul telefonic pentru perioada octombrie 2009 - iulie 2011. Reprezentanţii firmei i-au explicat consumatorului că factura este atât de mare, pentru că în perioada menţionată, nu s-a facturat consumul la telefon lucru care s-a petrecut „printr-o eroare de software".

Iaşi: Firma RCS & RDS a fost dată în judecată pentru neplata chiriei

„În situaţia în care operatorul economic ar fi facturat lunar serviciile la valoarea reală, consumatorul ar fi avut posibilitatea să îşi ajusteze volumul convorbirilor în concordanţă cu posibilităţile de achitare. Operatorul economic a emis facturi lunare în perioada octombrie 2009 - iulie 2011, pe care consumatorule le-a achitat integral, fără a avea cunoştinţă de existenţa unor restanţe", ne-a spus Daniel Piftor, şeful CJPC Iaşi.

Pentru neregulile constate, SC RDS-RCS SA a fost amendată de către Protecţia Consumatorului pentru practică comercială incorectă cu o amendă de 5.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite