Iaşi: Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului/ Comercianţii rămân la Iaşi până duminică fără taxe suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului/ Comercianţii rămân la Iaşi până duminică fără taxe suplimentare
Iaşi: Restricţii de circulaţie la Sărbătorile Iaşiului/ Comercianţii rămân la Iaşi până duminică fără taxe suplimentare

Şoferii vor trebui să ocolească timp de o săptămână  străzile pe care vor fi organizate târguri cu ocazia Sărbătorile Iaşiului

Citeşte şi:

Concert de 50.000 de euro la Sărbătorile Iaşiului

Centrul Iaşiului este invadat de tarabele pentru „Sf. Parascheva“

Voltaj şi Ovidiu Lipan Ţăndărică vin la Sărbătorile Iaşiului

Şefii municipalităţii au decis să-i lase pe comercianţi pe Splai Bahlui până duminică, 18 octombrie. Splai Bahlui, mal stâng, va fi închis, de la Podu Roş şi până la podul din Cantemir. În această zonă sunt amenjate parcul de distracţie şi spaţiile pentru comercializarea micilor şi a berii. „Pe Splai Bahlui va fi interzisă staţionarea pe tronsonul cuprins între podul din Cantemir şi Podul de Piatră”, a spus Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Străzile de lângă Hala Centrală vor fi blocate tot până duminică de comercianţii veniţi la târgul de blănuri şi la cel al vinului de pe esplanadă. Pelerinii se mai pot ruga la Sfintele Moaşte până în această după-amiază, după care racla va fi dusă în lăcaşul de cult.

Primăria a eliberat avize pentru peste 400 de comercinaţi. "Toţi comercianţii au liber să stea până duminică fără a achita alte taxe suplimentare", a spus Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Pe de altă parte, şefii municipalităţii au anunţat că de vineri dimineaţă vor deschide Splai Bahlui.

Pe străzile centrale ale oraşului au primit autorizaţii pentru desfacerea produselor 429 de comercinaţi. Peste 150, sunt cei care vând produse din blană şi piele în spatele Halei Centrale. La câţiva metri de spaţiile în care sunt haine, în jur de 40 de tarabe cu vin şi fripturi îi ademensc pe ieşeni, dar şi pe cei aflaţi în trecere prin Iaşi.  

Pe strada Palat sunt înşirate peste 160 de corturi şi tarabe dintre care 90 sunt cu obiecte de artizant, iar în 73 se vinde mâncare, de la colaci secuieşti la îngheţată, mici şi bere.

Lângă Mitropolie au fost autorizate aproape 40 de tarabe cu obiecte de cult şi doar 13 comercianţi şi-au ridicat autorizaţia pentru a vinde flori. „Comercianţii care vând în curtea bisericii nu au autorizaţii de la Primărie, ele au fost date de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei”, au afirmat reprezentanţii municipalităţii. În apropierea străzii Palat, a fost amenajat parcul de distracţii pentru care s-au eliberat doar 10 autorizaţii.

Din aceste evenimente desfăşurate în jurul Sfintei Parascheva are de câştigat şi Primăria Iaşi care încasează sume importnate din închirierea spaţiului public. Astfel, cei peste 400 de comercinaţi au achitat pentru şase zile la bugetul local în jur de 1,5 milioane de lei. Bugetul estimat al Primăriei pentru Sărbătorile Iaşiului a fost de 1,1 miliane de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite