Clovnul micuţilor bolnavi de cancer din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Pînzaru îl interpretează pe clovnul Flip-Flop
Serghei Pînzaru îl interpretează pe clovnul Flip-Flop

Serghei Pînzaru (32 de ani), voluntar al Asociaţiei „Little People", aduce de 16 ani zâmbetul pe buze copiilor diagnosticaţi cu boli necruţătoare. Învingător al unei boli incurabile, Serghei i-a înveselit astăzi pe micuţii de la Spitalul „Sf. Maria", unde a fost inaugurată prima cameră de joacă pentru copiii cu boli cronice sau cancer

Serghei Pînzaru, iubit de copii mai ales atunci când intră în pielea clovnului Flip-Flop, i-a distrat astăzi pe micuţii de la Oncologie Pediatrică şi Dializă printr-o reprezentaţie de magie. Ucrainean la origine şi adoptat de o familie de români din Cluj, Serghei face parte din echipa de voluntari a Asociaţiei „Little People", care se ocupă cu activităţi de recreere a copiilor bolnavi de cancer. „Este o terapie specială de bucurie şi fericire care-i ajută pe copii să intre într-o altă lume şi pot astfel să treacă mai uşor prin nişte încercări foarte grele", spune clovnul Flip-Flop. Serghei le înţelege foarte bine suferinţele, mai ales că el a ieşit învingător dintr-o luptă cu o boală incurabilă.

Ascultă cum povesteşte clovnul despre drama copiilor

Copiii bolnavi au o cameră de joacă

A fost inaugurat primul spaţiu de recreere şi terapie pentru pacienţii din cadrul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria". Pentru reabilitarea şi dotarea camerei au fost folosiţi 22.000 de euro, bani strânşi de voluntarii Asociaţiei „Little People" şi ai Clubului Temerarii din vânzarea de brăţări.

Lumea poveştilor şi jocurile copilăriei le-au fost aduse astăzi micuţilor diagnosticaţi cu boli oncologice sau cu insuficienţă renală în Spitalul de Pediatrie. Copiii au păşit în camera de joacă şi terapie a unităţii medicale care a fost inaugurată astăzi şi unde au asistat la un spectacol susţinut de clovnul Flip-Flop.

Spaţiul a fost dotat cu mobilier, echipat cu jocuri şi cărţi şi are rolul de a-i supune pe micuţi unei terapii prin joc. „S-au investit 15.000 de euro pentru renovarea integrală a camerei şi încă 7.000 de euro pentru dotarea spaţiului. Banii au fost obţinuţi după ce voluntarii au vândut brăţări. S-a observat o dedicare magnifică din partea tinerilor care au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a le oferi copiilor de aici o cameră de joacă", spune Katie Rizvi, vicepreşedinte a Asociaţiei „Little People".

Vezi cum arată camera de joacă pentru copii:

Cei aproximativ 50 de pacienţi de la Oncologie şi încă 20 de la Dializă vor fi supravegheaţi în cursul fiecărei după-amiezi de psihologi ai Asociaţiei „Little People" şi de studenţi de la Universităţile „Alexandru Ioan Cuza" şi „Petre Andrei" care le vor oferi suport psiho-social pentru o integrare în societate. Conducerea spitalului a fost impresionată de această investiţie.

„Este o cameră foarte frumoasă, am fost uimit de ce s-a realizat acolo mai ales că spaţiul era dezafectat. Suntem siguri că ruperea din salon şi intrarea în această cameră de joacă le va aduce numai beneficii copiilor", spune Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria".

Magie şi jocuri în prima zi

Copiii care au vizitat astăzi camera au avut parte numai de surprize din partea voluntarilor. O reprezentaţie care i-a făcut să râdă cu poftă pe micuţi a fost susţinută de clovnul Flip-Flop care le-a oferit nişte momente de magie. Camera este folosită în fiecare după-amiază de micuţii internaţi la Secţiile de Oncologie şi de Dializă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite