Iaşi: Legea taximetriştilor: „Clientul este stăpânul nostru” (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa îşi justifică „regii din maşinile galbene“ comportamentul deranjant de multe ori pentru ceilalţi şoferi.

Şoferii care îşi câştigă existenţa la volanul taxi-urilor susţin că nu încalcă regulile de circulaţie dintr-un moft personal, ci pentru a-şi putea servi cât mai bine clienţii. „Unii colegi mă incomodează şi pe mine în trafic. Nu ne obligă nimeni să circulăm neregulamentar, dar aşa ducem oamenii mai repede la destinaţie”, a declarat Iulian Onisie, taximetrist.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Onisie.flv iurl=/editor_files/Image/Iulian Onisie_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false













Aceeaşi justificare este folosită şi în privinţa parcările neregulamentare. „Dacă opresc undeva unde incomodez traficul este din cauză că acolo îmi cere clientul”, a explicat Ionuţ A, şofer de taxi.

Alţi taximetrişti ar dori ca poliţiştii să fie mai înţelegători. „Dacă unul dintre noi aşteaptă degeaba şi blochează traficul, atunci ar trebui să fie amendat. Dar dacă respectivul stă după o comandă, ar trebui să fie lăsat în pace”, a sugerat Liviu Hudea.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Hudea.flv iurl=/editor_files/Image/Liviu Hudea_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false













Banul, pe primul loc


Când vine vorba despre taximetriştii care refuză să ia un client pentru că traseul este prea scurt, explicaţia se leagă de răbdare.

„Uneori aştepţi mai mult de o oră în coloana de taxi-uri până când ajungi să fii primul, iar dacă clientul vrea să îl duci până la magazinul din colţ este normal să nu îi convină. Cei care ştiu că nu au mult de mers ar trebui să vină la maşinile de la coadă”, a spus Mihai Ciprian.

O altă practică a unor şoferi este de a nu porni aparatul de taxat. „Cei care fac asta sunt şoferi pe maşini particulare, care vor să declare venituri mai mici la stat”, a adăugat Mihai.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Iftode.flv iurl=/editor_files/Image/Mihai Iftode_0001.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite