"Clienta misterioasă” l-a înjunghiat pe taximetristul din Iaşi într-o criză de paranoia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Butnărică, clienta misterioasă din taxi. Foto: Florin Chirica
Roxana Butnărică, clienta misterioasă din taxi. Foto: Florin Chirica

Roxana Butnărică (21 de ani) a povestit, pe 20 aprilie, magistraţilor Tribunalului Iaşi că l-a înjunghiat pe taximetrist pentru că acesta a pipăit-o. Tânăra a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Roxana Butnărică a povestit, vineri, în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi cum a ajuns să-l înjunghie pe taximetristul Ion Ţugui. Tânăra le-a spus magistraţilor că, pe 8 martie, după ce consumase etnobotanice a început să aibă halucinaţii şi se temea că cineva îi va face rău. Pentru că s-ar fi certat cu iubitul ei Butnărică a hotărât să plece acasă. „A declarat că se simţea urmărită şi se temea că cineva îi va face rău şi a luat un cuţit la ea", a declarat Daniela Nanea, avocata Roxanei Butnărică.

Tânăra a povestit în faţa instanţei că pe drum taximetristul a început să îi facă avansuri şi ar fi încercat să o pipăie printre scaune. „I-ar fi spus că are ochi frumoşi, că arată bine. Ea a declarat că era îmbrăcată ca un băiat şi se simţea neatrăgătoare. Când ar fi început să o pipăie a scos cuţitul şi l-a lovit o singură dată", a precizat Daniela Nanea. Butnărică s-a întors apoi cu maşina în centrul Iaşiului şi a abandonta-o în apropiere de locuinţa iubitului ei.

Tânăra a fost arestată, vineri, de Tribunalul Iaşi pentru 29 de zile. „Am declarat recurs. Clienta mea a recunoscut faptele şi a susţinut că îşi asumă consecinţele", a adăugat avocata tinerei.

„Clienta misterioasă” a fost arestată pentru 29 de zile UPDATE

Taximetristul Ion Ţugui a fost  înjunghiat în gât, pe 8 martie, de o tânără care i-a cerut să o ducă pe strada Ogorului. Ieşeanul a fost dus la spital de un coleg, iar tânăra ar fi fugit cu taxiul. După cârteva ore anchetatorii au găsit maşina abandonată în centrul Iaşiului. Ţugui a fost operat timp de patru ore, iar medicii spun că cel mai probabil, va avea probleme respiratorii şi vocea răguşită. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au deschis dosar penal pentru tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi furt.

Ancheta a fost îngreunată de faptul că Ioan Ţugui le-a declarat oamenilor legii că tânăra care l-a înjunghiat era blondă şi tunsă scurt. Deşi Roxana Butnărică a fost în cercul de suspecţi încă din primele momente anchetatorii nu au reţinut-o pentru că taximetristul nu a recunoscut-o.

Clienta misterioasă din Iaşi s-a trezit din „amnezie“ şi a povestit în amănunt cum l-a înjunghiat pe taximetrist UPDATE

Tânăra a fost ridicată de abia pe 11 aprilie şi dusă la Spitalul de Psihiatrie „Socola" pentru efectuarea unei expertize. Specialiştii au expertizat-o pe Butnărică, pe 19 aprilie, iar raportul, care va stabili dacă tânăra a avut sau nu discernământ în momentul săvârşirii faptei, va fi gata de abia săptămâna viitoare. În faţa anchetatorilor, ieşeanca şi-a recunoscut fapta. Iniţial a susţinut că a furat maşina crezând că o să găsească bani în ea, dar ulterior a declarat că l-a înjunghiat pe taximetrist pentru că ar fi încercat să o agreseze.  

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite