Clanul Fătu a cucerit Stomatologia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion (stânga) şi Ana Maria, cei doi copii ai lui Constantin Fătu, au fost colegi de serviciu cu tatăl lor
Ion (stânga) şi Ana Maria, cei doi copii ai lui Constantin Fătu, au fost colegi de serviciu cu tatăl lor

Rude ale profesorilor aflaţi la conducere au avut un loc asigurat la o catedră a universităţii. Este şi cazul doctorului Constantin Fătu, ai cărui fiu, noră şi fiică lucrează la Facultatea de Medicină Dentară. 

Fiul, Constantin Ion Fătu (42 de ani), este din 1998 şef de lucrări la Catedra de Obstetrică şi Ginecologie a Facultăţii de Medicină Dentară. Despre includerea Obstetricii în zona Stomatologiei, Fătu senior spune că „aşa era pe atunci planul de învăţământ, deşi firesc ar fi fost să fie la Medicină Generală“.


Acesta a fost profesor universitar, cancelar al Facultăţii de Medicină Stomatologică şi membru al Senatului chiar în perioada în care copiii săi au studiat, unul Obstetrică, iar celălalt Stomatologie, şi s-au angajat. Ba chiar au scris şi publicat împreună articole în reviste de specialitate şi tratate medicale. „Nu am avut nicio legătură cu angajarea lor. Ce, fiica lui Băsescu nu e parlamentar european? A fost un concurs, iar ei au obţinut corect postul. Nu am folosit niciodată numele meu în obţinerea unor favoruri“, s-a apărat Constantin Fătu. 


Zilele trecute, Fătu junior a fost prins beat la volan de trei ori într-un interval de 19 ore. A ajuns apoi la Urgenţe în comă alcoolică de gradul II. „Pe halatul alb se vede uşor orice pată. Este suficientă o singură greşeală pentru a discredita munca a mii de doctori“, a spus rectorul UMF, Vasile Astărăstoae, care a propus excluderea acestuia din instituţie. În aceste condiţii, după Paşte, dacă Senatul hotărăşte înlăturarea lui de la catedră, Ion Fătu nu va mai fi coleg de serviciu nici cu soţia sa, Ramona Fătu, nici cu sora lui, Ana Maria.


Cea din urmă, asistent universitar la Facultatea de Medicină Dentară din 2003, nu a fost scutită de reclamaţii. Încă din 2006 a fost implicată într-un scandal legat de absenţele prelungite, nemotivate, pentru care, în mod normal, ar fi trebuit sancţionată.  Ana Maria Fătu (36 de ani) a jucat chiar rolul de VIP local când, după divorţul de profesorul universitar Tudor Truţă, şi el camarad de lucrări şi tratate împreună cu tatăl şi cumnata, s-a logodit cu Bogdan Vâscu, un medic stomatolog cunoscut pentru cuceririle sale.


Ramona Fătu, soţia lui Ion, face şi ea parte dintr-o generaţie de preparatori cu nume sonore. Ea a fost unul dintre cei 77 de rezidenţi numiţi preparatori într-o perioadă în care universitatea tăia din salariile altor profesori.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite