Iaşi: Sute de ieşeni au protestat în Ciurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, sute de persoane au blocat drumul dinspre Iaşi spre comuna Ciurea pentru că RATP a decis să scoată de pe trasee autobuzele spre această localitate

Locuitorii comunei Ciurea au protestat în această dimineaţă solicitând reintroducerea traseelor 41 barat , 44 barat şi 27 barat. „Am primit hotărârea instanţei prin care eram obligaţi să ne retragem de pe traseele spre Ciurea. În această dimineaţă, am retras autobuzele. Până nu este reglementată legal situaţia, noi nu mai putem opera în zonă, indiferent de protestele oamenilor”, a precizat Andrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP.

Locuitorii din comuna Ciurea au blocat intrarea microbuzelor firmei Prodan Impex mai multe ore. Societatea comercială a obţinut în instanţă dreptul de a opera pe acel traseu, dar printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Simirad, s-a decis ca RATP să intervină pe un traseu judeţean. În urma unei hotărâri definitive obţinute de firma Prodan în instanţă, RATP a anunţat în această dimineaţă că nu va mai opera spre Ciurea, traseul revenind societăţii comerciale. Această decizie i-a scos pe locuitorii comunei Ciurea în stradă. 

Conducerea Consiliului Judeţean a precizat la amiază că a discutat cu reprezentanţii RATP şi cu autorităţile locale din Ciurea pentru a introduce un alt traseu pentru mijloacele de transport în comun ale regiei de transport public local. "La solicitarea Consiliului Local Ciurea am decis să înfiinţăm o nouă rută spre Piciorul Lupului. Probabil vom începe de mâine şi pe traseu va interveni RATP până la clarificarea situaţiei", a precizat Constantin Simirad, preşedintele CJ.

În jurul orei 17.00, protestatarii s-au retras după ce RATP a introdus mijloace de transport în comun pe traseul Iaşi-Ciurea. "Acest traseu, Iaşi- Piciorul Lupului, a fost înfiinţat provizoriu printr-o dispoziţie a preşedintelui CJ până se va găsi o soluţie. Oamenii nu vor să circule cu microbuzele celor de la Prodan, vor cu RATP. Mijloacele de la Prodan şi RATP vor circula în paralel", a afirmat Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite