Iaşi: Circulaţie blocată în Podu de Piatră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Circulaţie blocată în Podu de Piatră
Iaşi: Circulaţie blocată în Podu de Piatră

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că lucrările din rondul de la Podu de Piatră vor dura cel puţin o lună.

Din această săptămână s-au demarat lucrările de schimbare a şinei din zona Podu de Piatră, în continuarea modernizărilor din zona Gării. „De miercuri vom începe săpătura în rondul din Podu de Piatră“, a anunţat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.


Încă de astăzi, şoferii care au tranzitat arterele de circulaţie din zona Podu de Piatră au avut nervii întinşi mai mult decât de obicei. „În fiecare dimineaţă plec de acasă mai repede cu măcar 15 minute pentru că ştiu că pierd mult timp peste pasarela Alexandru şi rondul din Podu de Piatră. De-acum cred că o să plec şi mai devreme“, a indicat Ovidiu T., economist.

Zona este „temută“ şi în rândul şoferilor din maşinile galbene, care nu au soluţii pentru a se strecura mai rapid prin ambuteiaj. „Am încercat orice tertipuri ca să duc clienţii mai repede la destinaţie. Azi am stat şi zece minute, doar ca să intru în rond“, a declarat Iulian Ambrosie, taximetrist.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că lucrările ar putea dura cel puţin o lună, iar tramvaiele vor circula pe o singură linie provizorie între pasarela Alexandru cel Bun şi Podu de Piatră. „Am început să lucrăm la montarea şinei provizorii, care va trece prin rondul din intersecţia de la baza pasarelei Alexandru cel Bun“, a spus Mihai Chirica. Oficialii se aşteaptă ca circulaţia din această intersecţie să fie îngreunată din cauza intervenţiilor la partea carosabilă. „Vom avea agenţi ai Poliţiei Rutiere care vor dirija circulaţia“, a anunţat Chirica. Costurile modernizărilor la calea de rulare între Nicolae Iorga şi Străpungere Silvestru se ridică la 13 milioane de lei. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite