Cinci ieşeni care au fumat etnobotanice au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură gardă cinci tineri au ajuns la spital după ce au consumat substanţe euforice. În cazul unui tânăr de 24 de ani a fost necesară şi intervenţia poliţiştilor.

Un botoşăneanu de 20 de ani şi un adolescent de 16 ani din Valea Adâncă au ajuns sâmbătă la spital după ce au consumat etnobotanice într-un club din Campusul Tudor Vladmirescu. „Cel de 20 de ani a fost transportat în comă toxică exogenă necesitând suport respirator, resuscitarea volemică şi a fost internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă-Toxicologie, iar cel de 16 ani va fi evaluat şi tratat suplimentar la Spitalul de Pediatrie, atunci când starea clinică o va permite", a precizat Tudor Ciuhodaru,  medic primar de urgenţă la secţia exterioară Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Citiţi şi:

Iaşi: O familie intoxicată cu etnobotanice a ajuns la spital

O mamă disperată şi-a adus fiul dependent de etnobotanice la spitalele din Iaşi: „Copilul meu se sfârşea pe picioare. M-a rugat să-l salvez!" (FOTO şi VIDEO)

Doctorul precizează că sâmbătă a avut nevoie de îngrijiri medicale şi RI (24 de ani) din Dobrovăţ, care a încercat să se sinucidă după ce a consumat etnobotanice. „A fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a controla acest pacient ce prezenta agitaţie psihomotorie, depersonalizare, halucinaţii auditive şi tulburări respiratorii şi cardiace. Simultan cu tratamentul intoxicaţiei pacientului i s-au tratat plăgile autoprovocate de la nivelul pumnului stâng", a menţionat medicul Ciuhodaru.O tânără de 17 ani şi un bărbat de 31 de ani au ajuns şi ei la spital după ce s-au simţit rău din cauza etnobotanicelor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite