Cimitirele ieşene, mai scumpe cu 100%. Vezi aici noile tarife pentru întreţinerea locurilor de veci (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii vor trebui să plătească mai mult pentru serviciile de pompe funebre, întreţinere a cimitirelor administrate de societatea Servicii Publice. Noile tarife au o creştere medie de 100%.

Iaşi: Vând loc de veci în cimitire ca să iasă din criză. Unul cu monument funerar, bancă şi masă ajunge la 5.000 de euro

„Taxele referitoare la activitatea de administrare a cimitirelor au fost actualizate în 2007. În aceste condiţii, aceste taxe nu reflectă costurile reale pentru realizarea activităţilor în cimitire. Propunem aprobarea acestora pentru ca societatea să poate desfăşura activităţile în condiţii optime şi pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea calităţii acestor servicii", susţine Luminiţa Sălceanu, director la Servicii Publice.

Astfel, ieşenii care vor dori să concesioneze un loc pe 7 ani vor plăti cu 50% în plus, adică 50 de lei în loc de 27 de lei, iar concesionarea unui loc de veci va costa 650 de lei şi nu 441 de lei.

Orice serviciu după program va fi taxat cu 38 de lei, iar înhumarea în afara orelor de program costă 857 de lei. Săparea unei gropi costă dublu, adică 120 de lei, iar tariful de întreţinere a mormintelor se va tripla, la 45 de lei pe an, la fel ca cel pentru înhumare, la 60 de lei. Şi eliberarea documentelor va costa mai mult tarifele fiind de 23 de lei şi 71 de lei în cazul celor în regim de urgenţă.

Dacă ieşenii doresc servicii de îngrijire ale mormintelor trebuie să scoată din buzunare 19 lei pe oră. În cazul în care o persoană va dori să folosească casă mortuară trebuie să plătească 30 de lei pe decedat.

Servicii Publice va scoate profit şi din confecţionarea coroanelor naturale care vor costa de 12 lei, cele cu 20 de flori, până la 91 de lei, cele cu 80 de flori. În plus, o cruce metalică va costa 170 de lei, iar un grilaj metalic, 200 de lei.

Lista completă a noilor tarife din cimitire. Aceasta este supusă dezbaterii publice

image
image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite