Cere daune record şi pensie pentru copii după ce a fost mutilat într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean cere aproape 3,9 milioane de lei daune după ce a fost grav rănit într-un accident rutier. Ciprian T. (31 de ani) a solicitat judecătorilor şi o pensie pentru el şi pentru cei doi copii ai săi.

Ciprian T. a cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi să oblige o firmă de asigurări la plata unor daune morale şi materiale. Ieşeanul a solicitat 400.000 de lei daune materiale, 2.000.000 de lei daune morale şi o prestaţie lunară de 2.000 de lei. Soţia acestuia a solicitat 500.000 de lei daune morale, iar cei doi copii câte 500.000 de lei daune morale şi câte 500 de lei lunar până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Potrivit plângerii adresate instanţei, pe 20 septembrie 2010, Ciprian T. conducea regulamentar un Volkswagen pe şoseaua Nicolina. La un moment dat bărbatul a fost lovit în plin de o Dacie condusă de Petru V.Acesta a ieşit dintr-o curte şi nu a mai acordat prioritate.  

Un ieşean a primit daune de 3.000 de euro pentru că a stat în închisoare pe nedrept

 În urma accidentului bărbatul a fost rănit grav şi a avut nevoie de 90-100 de zile de îngrijiri medicale şi a fost încadrat în gradul I de invaliditate. De asemenea, Ciprian T. nu mai poate munci.

În cazul şoferului vinovat procurorii au încetat urmărirea penală pentru că s-a împăcat cu Ciprian T. Tânărul susţine însă că acest lucru nu înlătură răspunderea asiguratorului. „Reclamatul a avansat sume importante pentru refacerea integrităţii corporale şi a sănătaţii sale şi având în vedere că nu este  complet vindecat şi prezint în continuare sechele în urma accidentului. Se justifică şi acordarea de daune morale reclamantului într-un cuantum rezonabil care să reprezinte o reparaţie morală suficientă, deoarece ca urmare a leziunilor suferite a fost încadrat în gradul grav de handicap, iar capacitatea de muncă precum şi capacitatea de autoîngrijire s-au pierdut în totalitate", precizează ieşeanul în plângerea adresată instanţei.

Un ieşean declarat mort din greşeală şi despărţit 19 ani de mamă cere un milion de euro daune

Acesta susţine că atât soţia, cât şi copiii săi în vârstă de patru ani au avut de suferit. Primul termen al procesului va fi pe 25 octombrie la Tribunalul Iaşi. Atunci reprezentanţii firmei de asigurări vor trebui să-şi expună punctul de vedere.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite