Iaşi: Cere de cinci ani pedepsirea medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Cere de cinci ani pedepsirea medicilor
Iaşi: Cere de cinci ani pedepsirea medicilor

Clara Romila (57 de ani) din Iaşi încearcă să demonstreze că medicii erau să o lase fără voce. Magistraţii au dispus vineri începerea urmăririi penale pentru cinci doctori.

Profesoara de geografie Clara Romila îi acuză pe chirurgul Eugen Târcoveanu, şeful Clinicii I Chirurgie de la Spitalul „Sf. Spiridon“, şi pe colega lui, Elena Cotea, că în 2004, după o operaţie la tiroidă, erau să o lase fără voce.

„Doctorul Târcoveanu mi-a spus că este o operaţie simplă, dar de fapt după intervenţie nu mai puteam vorbi, înghiţi şi mi-a fost extirpată toată tiroida“, povesteşte Clara Romila. Femeia susţine că şi medicul Cotea i-ar fi prescris un tratament greşit. Ulterior, a fost operată de chirurgul Ioan Lascăr din Bucureşti.

„La a doua operaţie s-a constatat că medicii mi-au uitat şi  fire de nailon“, precizează profesoara. Ieşeanca a făcut plângeri împotriva doctorilor la Colegiului Medicilor, care a stabilit că sunt nevinovaţi. „Pentru că nu au fost sancţionaţi în niciun fel am făcut plângere penală.Procurorii au dispus efectuarea unor expertize medico-legale, dar degeaba“, povesteşte Romila. Aceasta a făcut plângere şi împotriva a patru doctori care au făcut expertizele, printre care şi Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Procurorii au decis apoi scoaterea de sub urmărire penală a celor şase doctori ieşeni. Acum două zile, judecătorii au dispus însă restituirea dosarului la Parchet şi începerea urmăririi penale pentru Târcoveanu, care va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Alături de el, vor ajunge în faţa procurorilor Astărăstoae,  Călin Scripcaru, Daniela Damir şi Cristian Furnică pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

„Doamna este o procesomană. A fost suspectă de cancer tiroidian şi nu şi-a pierdut vocea“, a declarat doctorul Târcoveanu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite