Cele mai profitabile firme din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare profit a fost înregistrat de E.ON Moldova Distribuţie
Cel mai mare profit a fost înregistrat de E.ON Moldova Distribuţie

Cele mai importante câştiguri financiare au fost obţinute de firme cu sute de angajaţi, care activează în majoritatea judeţelor din regiunea Moldovei. 

Spre deosebire de anii trecuţi, când firme cu un singur angajat sau societăţi de intermediere a tranzacţiilor imobiliare erau în topul celor mai profitabile, în 2008 au ieşit „învingătoare“ companii axate pe producţie. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, activităţile care au adus cei mai mulţi bani la Iaşi au fost furnizarea de energie electrică, construcţiile, textilele şi serviciile IT.


Primul loc în top îl ocupă E.ON Moldova Distribuţie, societate cu sediul în Iaşi, dar care activează în toată regiunea. Potrivit datelor oferite de Registrul Comerţului, profitul brut în 2008 a fost de 37,9 milioane de lei.


Profit din vânzarea de terenuri


Următoarea firmă în clasament este Build Corp, deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu, care a avut un profit net de aproape 26 de milioane de lei.
Producţia de materiale textile a adus în conturile societăţii Iaşitex peste 23 de milioane de lei. Locul patru în top este ocupat de Nicolina Iaşi, firmă care nu mai are niciun fel de activitate. Profitul de 18,2 milioane de lei a fost obţinut în urma vânzărilor de terenuri.


Nu cred că este relevantă cifra profitului fiindcă societatea are datorii către bugetul de stat de 2,5 milioane de lei. Societatea funcţionează în continuare, dar nu are activitate“, a spus Gheorghe Macovei, director în cadrul Nicolina Iaşi.


Ness România este următoarea firmă din clasament, cu un profit brut de 18 milioane de lei. Locul şapte în clasament este ocupat de firma Construcţii Feroviare Iaşi-Grup Colas, care a obţinut un profit brut de 13,8 milioane de lei. Societatea de construcţii are sute de contracte pentru reabilitarea infrastructurii în judeţele din Moldova.


Rompack Paşcani a câştigat 12,9 milioane de lei în 2008, în timp ce Remar Paşcani, companie care recondiţionează terenuri, a înregistrat profit de 12,7 milioane de euro. Pe locul 10 în clasamentul celor mai profitabile firme ieşene este Antibiotice, cu un câştig brut de 13,3 milioane de lei în 2008.

Cei mai bogaţi ieşeni


Potrivit Topului „Forbes 500 de miliardari“, cei mai bogaţi ieşeni sunt Iulian Dascălu, Ioan Zapodeanu, Tereza şi Ioan Prisecaru, Constantin Comănescu şi Dănuţ Prisecariu. Urmează în clasament Bogdan Cihodaru, Irina şi Zaharia Schrotter, Lucian şi Neculai Apostol, Gabriel Surdu şi Adrian Butucă. Dascălu ocupă locul 42, cu 150 de milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite