FOTO Cel mai mare concert de muzică clasică în aer liber a făcut senzaţie printre ieşeni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare concert de muzică clasică desfăşurat în aer liber la Iaşi
Cel mai mare concert de muzică clasică desfăşurat în aer liber la Iaşi

Mii de iubitori de muzică clasică au participat sâmbătă, de la ora 21.00, pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi la un concert de excepţie.

Iubitorii de muzică clasică au luat parte la cel mai mare concert în aer liber care s-a desfăşurat vreodată la Iaşi. Peste 2.000 de persoane au aplaudat prestaţia dirijorului Sabin Păutza şi a orchestrei Filarmonicii "Moldova" din Iaşi. Pe scenă a urcat şi Corul "Gavriil Musicescu", îndelung aplaudat de ieşeni.

image

De la ora 20.30, 16 studenţi ai celor cinci universităţi publice ieşene au primit recunoaştere şi premii din partea organizatorilor, iar de la 21.00 au ascultat "Pagini celebre din muzica lumii" în spectacolul "Clasic 300". 

Spectacole de excepţie la târgul educaţional organizat în Dealul Copoului la început de iunie

Evenimentul s-a desfăşurat pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi. Acesta reprezintă punctul de plecare pentru ca în 2013 la Iaşi să fie organizat Festivalul Internaţional de Educaţie (FIE). "A fost un concert extraordinar de care Iaşiul avea nevoie", a spus Andreea M., studentă.

"A fost o seară de excepţie, care ar trebui reluată. Păcat că circulaţia în zonă nu a fost oprită, iar recitalurile au fost însoţite câteodată de sirene ale ambulanţelor sau maşinilor de Poliţie", a afirmat un alt ieşean prezent la concertul din faţa UMF.

Universităţile din Iaşi s-au unificat. Doar în cadrul unui târg educaţional

VEZI IMAGINI DE LA CEL MAI MARE CONCERT DE MUZICĂ CLASICĂ ÎN AER LIBER 

 

Printre invitaţi s-au numărat soprana Mioara Cortez şi violoniştii Gabriel Croitoru şi Liviu Cristian Scripcaru. Preţul biletului a început de la 50 de lei şi a ajuns la 100 de lei pentru categoria A.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei! 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite