Cei mai buni popicari din ţară se antrenează la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Popicarii ieşeni se pot califica încă o dată în cea mai importantă competiţie a continentului dacă se clasează în primele opt locuri de la Cupa Mondială din octombrie.

Mărturie a valorii popicarilor ieşeni sunt rezultatele obţinute de sportivii de la CFR Olimpia ACB Iaşi în ultimele cinci sezoane. Este vorba despre două medalii de argint, în 2008 şi 2010, respectiv trei medalii de aur, în 2007, 2009 şi anul acesta.

Ultimul succes, survenit la jumătatea lunii iunie în judeţul Hunedoara, la Cinciş, a pus faţă în faţă în finală două echipe ceferiste. Duelul cu CFR Cluj a fost decis la o diferenţă de o manşă şi 17 popice doborâte în favoarea sportivilor din Capitala Moldovei. „A fost o finală foarte grea, dar deznodământul ne-a bucurat nespus. Sperăm ca şi în cupele europene să avem un parcurs foarte bun şi să aducem din nou meciuri de Liga Campionilor la Iaşi“, a spus Remus Antimirescu, antrenor-jucător la CFR Olimpia ACB Iaşi.

Obiectiv la Cupa Mondială: primele opt locuri
Pentru atingerea acestui obiectiv, formaţia ieşeană trebuie să se claseze în primele opt poziţii de la Cupa Mondială care se va desfăşura în perioada 4-9 octombrie în oraşul Augsburg din Germania. „Primele şapte locuri asigură calificarea în Liga Campionilor, dar ne-ar fi suficient şi o clasare pe locul 8, deoarece la acest turneu participă şi câştigătoarea Ligii Campionilor din sezonul trecut, care este calificată automat în ediţia din acest sezon“, a explicat Antimirescu.

Până la turneul din Germania, popicarii ieşeni vor debuta în noul sezon din campionatul intern pe 10 septembrie, când vor primi vizita celor de la Siderurgica Hunedoara. Sezonul acesta va marca oportunitatea sportivilor ieşeni să se dueleze în meciuri directe în campionat. Acest lucru este posibil pentru că juniorii de la CFR au fost împrumutaţi la colega de serie Vlădeni Plus Iaşi.

Prima Cupă a României, câştigată de CFR Iaşi?
„O altă premieră în sezonul viitor o reprezintă debutul Cupei României, competiţie pe care ne propunem să o câştigăm“, a completat Remus Antimirescu. Pentru atingerea acestor obiective,  oficialii clubului ieşean au adus la echipă pe Ion Hordilă de la Inter Petrila şi pe cadetul Bogdan Tudor de la ICMRS Galaţi. De asemenea, după o pauză de doi ani jumătate, la echipă a revenit Gabriel Benghiac. Aceşti trei sportivi se alătură lotului deja omogenizat la Iaşi, format din Remus Antimirescu, Ion Hordilă, Ionuţ Cercel, Dan Mihăilă, Paul Rohotin, Iulian Cucu, Marius Manea şi Gyula Vereş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite