Iaşi: O parte din fosta casă de protocol al lui Ceauşescu va fi demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Total Imobiliare a cerut Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei Iaşi avizul pentru demolarea corpului C3, dar şi refacerea faţadelor şi acoperişului pentru alte trei spaţii.

Fosta Casă de Oaspeţi din Bucium, clădirea retrocedată, în care locuia fostul dictator Nicolae Ceauşescu în timpul vizitelor la Iaşi va suferi modificări. În cadrul comisiei de urbanism, s-a decis avizarea unul plan urbanistic de detaliu privind extinderea construcţiei existente în strada Bucium, nr. 82. Astfel, firma Total Imobiliare doreşte demolarea corpului C3, refacerea faţadelor şi învelitorilor la corpurile C1, C5 şi C4, dar şi amenajarea împrejurimilor. Solicitarea firmei a fost înregistrată la Primărie pe 9 noiembrie şi a primit aviz două zile mai târziu.

Citeşte şi:

Fostul proprietar vrea înapoi Casa de oaspeţi din Iaşi


Reprezentanţii comisiei au amânat miercuri o solicitare pentru un certificat de urbanism de construire a unui clădiri cu şapte etaje pe bulevardul Independenţei în parcarea de lângă biserica Mitocum Maicilor. „Documentaţia a fost amânată până la actualizarea Planului Urganistic General”, a precizat consilierul Constantin Neculau, membru al comisiei de urbanism. Totodată, s-a decis amânarea unei teme PUZ pentru construriea a peste 130 de locuinţe colective pe strada Bradului. „Am cerut direcţiei tehnice din cadrul Primăriei să se reducă amprenta la sol pentru că în acea zonă nu există spaţiu suficient construirii unei clădiri P+7”, au susţinut reprezentanţii comisie de urbanism.


Solicitarea lui Ştefan Şerban pentru construirea de locuinţe pe 5,3 hectare de teren în Bucium a fost amânată pentru a fi completată documentaţia. Un alt plan urbanistic pentru aceeaşi zonă,  solicitat de oamenii de afaceri Gabriel Mardarasevici şi Bogdan Piţigoi, care vizează construirea de locuinţe individuale a fost aprobat de comisie. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite