Iaşi: Cazare de lux pentru copilul asasin (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Cazare de lux pentru copilul asasin (GALERIE FOTO)
Iaşi: Cazare de lux pentru copilul asasin (GALERIE FOTO)

Teodosian G., copilul de 13 ani care şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan, a fost dus ieri la amiază la centrul special pentru infractorii minori care nu răspund penal, din Târgu Frumos. Citeşte şi: Teodosian va ajunge într-un centru pentru minorii delincvenţi din Târgu Frumos (UPDATE) Băiatul care şi-a ucis mama cu ciocanul, declarat sănătos de medicii de la Socola Elevul-criminal a rupt inimile fetelor la Soc

După aproape două luni de la internare, Teodosian a plecat în urmă cu câteva ore de la Spitalul de Psihitarie „Socola“ spre centrul de reeducare a minorilor care săvârşesc infracţiuni dar nu răspund penal din Târgu Frumos. Şefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi au trimis o maşină specială pentru a-l lua pe minor.

Nu a vrut să-şi vadă tatăl



image













Mihai G., tatăl lui Teo, a plecat în urma maşinii DGASPC, spre Târgu Frumos, pentru a fi alături de fiul său


La Spitalul Socola a venit şi Mihai G., tatăl copilului, în speranţa că va putea sta de vorbă cu fiul său. Teo a refuzat însă să discute cu părintele său, pe motiv că nu este în dispoziţia necesară. „Era puţin stresat când l-am scos şi a spus că nu va sta deocamdată de vorbă cu nimeni. Ne-a întrebat unde îl ducem şi timp de de aproximativ două ore, asistenţii sociali au încercat să-l pregătească psihic pentru plecare“,a  declarat Marian Şerbescu, directorul adjunct al DGASPC Iaşi.

Lenjerie la alegere şi profesori personali

image













În această cameră, Teo îşi va petrece cea mai mare parte a timpului

Şefii Direcţiei Generale de Aisistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DAGSPC) Iaşi au avut grijpă să-i asigure în noua casă toate condiţiile pentru a duce o viaţă normală. Corpul de clădire în care va locui Teo este înconjurat de o curte largă, cu spaţii pentru joacă, iar interiorul este amenjat la standardele cele mai înalte. 

Minorul va locui deocamdată singur, într-o cameră spaţioasă, cu pereţi galben pai  pe care sunt agăţate câteva tabloruri. Teo are chiar posibilitatea să-şi aleagă lenjeria de pat şi va primi un DVD player, chiar dacă are în cameră televizor. „I-am asigurat toate condiţiile pentru că mergem pe recuperarea lui. A fost puţin stresat când l-am adus. Îi vom face cunoştinţă cu ceilalţi băieţi şi poate chiar va participa la un meci de fotbal“, a declarat Marian Şerbescu, director adjunct al DGASPC Iaşi.

În cel mai scurt timp, minorul îşi va relua şcoala, şi nu este exclus să beneficieze de meditatori. „Există posibilitatea să aibă profesori personali sau să meragă sub pază la una din şcolile din Târgu Frumos“, a mai spus Marian Şerbescu.

Imagini cu plecarea lui Teodosian de la Spitalul Socola
:

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/George/MVI_4055.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/george/TEOok.jpg width=250 height=250 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite