Câţiva fulgi au reuşit să îngheţe traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii neexperimentaţi au încurcat traficul în oraş
Şoferii neexperimentaţi au încurcat traficul în oraş

Ninsoarea slabă pornită în cursul nopţii i-a speriat pe şoferii ieşeni, care au redus viteza până la 20 de km/oră. La primele ore ale dimineţii, pe majoritatea străzilor din oraş se circula bară la bară.

O distanţă parcursă în mod normal într-un sfert de oră s-a transformat, din cauza celor câţiva fulgi căzuţi în ultimele 12 ore, într-un calvar de jumătate de oră.

Pe majoritatea bulevardelor s-a circulat bară la bară, spre disperarea multora dintre şoferi. „Se circulă foarte greu şi nu înţeleg de ce. S-a depus puţină zăpadă pe asfalt, dar nu într-atât încât să trebuiască să mergi cu 20-30 de kilometri la oră“, a spus Ion Popa, şofer. O explicaţie a blocajelor din trafic ar fi că unii conducători auto au preferat să prevină eventualele derapaje.

„Toată zăpada s-a transformat într-un strat de mizerie pe care se poate aluneca foarte uşor. În plus, e mai greu să vezi la timp gropile din asfalt“, a spus Andrei Mihalcu, participant la trafic. 

Accident spectaculos la Ruginoasa

Dacă şoferii din oraş şi-au făcut griji mai puţin justificate, cei care au circulat în afara municipiului au avut de furcă cu zăpada depusă. În localitatea Ruginoasa, pe DN28 A , Gabriel S. (35 de ani), din Iaşi, conducea un autoturism Dacia dinspre Târgu Frumos spre Paşcani. Într-o curbă, din cauza vitezei, şoferul a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o altă Dacie, condusă de Dan A. (46 de ani) din Iaşi.

În maşina acestuia se mai aflau alte patru persoane. În urma accidentului, pasagerii maşinii au suferit răni uşoare. Şoferul în schimb, a fost adus cu Ambulanţa la Iaşi, după ce a suferit numeroase traumatisme. Conducătorul auto vinovat de accident a scăpat fără nicio zgârietură.

Cătălin Volocariu, şofer: În Iaşi sunt foarte mulţi deţinători de permise auto, dar foarte puţini se pot numi şoferi.

Ionel Hanu, şofer: Când ninge, este normal să fii mai prudent decât de obicei. Asfaltul este ud şi frânele nu sunt foarte eficiente.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite