Casele şi maşinile din centrul Iaşului, atracţia hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile din zonă au fost comise cele mai multe spargeri de apartamente şi autoturisme. Poliţiştii explică fenomenul prin faptul că aici sunt foarte multe maşini care pot deveni ţinta spărgătorilor şi infractorilor din celelalte cartiere.

În zona centrală a Iaşiului au fost reclamate, în prima jumătate a acestui an, cele mai multe spargeri de locuinţe, de autoturisme, dar şi furturi de componente exterioare ale maşinilor. La Secţia 3, care deserveşte străzile Independenţei şi Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii, Cantemir, Primăverii şi Podu Roş, au fost înregistrate 37 de sesizări, iar la Secţia 2, din zonele Păcurari, Copou şi Gară, 34 de ieşeni s-au plâns că apartamentele le-au fost călcate de hoţi.

Sunt forţate uşile locuinţelor

„Secţiile care acoperă zona centrală sunt sesizate cel mai des cu privire la infracţiuni de acest gen. La furturile din locuinţe, majoritatea se comit în apartamente unde proprietarii sunt plecaţi de la domiciliu, iar ca mod de operare este forţarea uşilor de acces“, a spus subcomisarul Mădălin Ţăranu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. În ceea ce priveşte celelalte zone ale oraşului, la Secţia 4 din Tătăraşi au fost înregistrate 30 de plângeri pentru această infracţiune, la Secţia 5 din CUG, 22, la Secţia 6 din Bularga au fost reclamate 15 asemenea fapte şi la Secţia 1, din cartierul Dacia, au fost depuse 19 plângeri.

Intră peste locatari în apartamente

O altă metodă folosită de hoţi este aceea de a încerca uşile locuinţelor şi, acolo unde le găsesc descuiate, sustrag bunuri din hol, chiar dacă proprietarii sunt acasă.
Spărgătorii de autoturisme au acţionat tot în zona centrală, la Secţia 3 fiind înregistrate 81 de plângeri, iar alte 49 la Secţia 2. În cartierul Dacia, hoţii au spart, în prima jumătate de an, 26 de autoturisme, în Bularga şi CUG câte 24, iar în Tătăraşi 19.

„Sunt vizate maşinile care au bunuri de valoare lăsate la vedere cum sunt poşetele, telefoanele mobile, aparatele GPS sau anti-radar, acestea fiind sustrase pentru comercializarea ulterioară“, a explicat Ţăranu.
Tot la Secţia 3 au fost primite cele mai multe plângeri, 32 de sesizări, de la ieşeni cărora le-au dispărut componente de la autoturisme (oglinzi, capace, ştergătoare), iar la Secţia 2, 28 de persoane s-au plâns de aceeaşi problemă.

Numărul furturilor este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar poliţiştii au început o campanie de prevenire a acestor infracţiuni, care se va desfăşura până în septembrie. „Nu este o creştere îngrijorătoare, însă având în vedere trendul ascendent desfăşurăm activităţi pentru reducerea fenomenului“, a spus Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite