FOTO Caşcaval cu nucă sau dulceaţă de cătină la târgul Ecoagris de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produse bio la Târgul Ecoagris de la Iaşi
Produse bio la Târgul Ecoagris de la Iaşi

20 de producători de produse ecologice vor fi prezenţi în acest weekend la Iaşi la cea de-a XIV-a ediţie a Târgului naţional de Agricultură, Apicultură, Produse ecologice, naturale şi tradiţionale Ecoagris. Evenimentul are loc în curtea Bisericii Toma Cozma, situată în apropierea Liceului „Costache Negruzzi".

Ieşenii vor avea astfel ocazia să viziteze şi să cumpere de la standurile unor producători care ofere produse mai puţin obişnuite. Romeo Bilan, din satul Frătăuţi, judeţul Suceava va fi prezent la târg cu diferite sortimente de caşcaval ce se găsesc mai rar prin magazinele de specialitate. El oferă vizitatorilor caşcaval cu nucă, busuioc şi usturoi sau ardei şi verdeaţă. „Toate produsele sunt făcute în casă, prin fierbere. Sunt 100% naturale, fără niciun fel de aditiv", ne-a spus Romeo Bilan. El îşi vinde produsele cu preţuri între 16 şi 28 de lei kilogramul.

Produse bio la Târgul Ecoagris de la Iaşi

Tot la Târgul Ecoagris este prezentă şi doamna Doina, originară din localitatea ieşeană Miroslava. Gospodina oferă participanţilor mai multe soiuri de dulceaţă. Pe lângă tradiţionalele sortimente de mere, pere, vişine sau cireşe, doamna Doina oferă şi soiuri mai puţin obişnuită cum ar fi dulceaţa de cătină. „Este foarte bună pentru sănătate. Eu singurică m-am ocupat de ele şi după reţete pe care nu le pot dezvălui", ne-a spus gospodina, care cere între 15 şi 25 de lei pentru un borcan.

Cei care vizitează târgul pot să-şi achiziţioneze şi ceaiuri sau loţiuni din produse naturiste, pentru diferite boli.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite