Căsătoria a intrat în era digitală. La Iaşi, mirii pot să-şi facă programare la starea civilă online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Programare căsătorii“ este cea mai nouă secţiune de pe site-ul Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei şi poate fi accesată de cuplurile care vor să evite birocraţia programării pentru căsătorie.

Tinerii ieşeni care vor să-şi unească destinele trebuie doar să intre pe site-ul www.dlep-iasi.ro, la secţiunea "Programare căsătorii".

Acolo pot să-şi aleagă orice dată din intervalul ianuarie - decembrie 2013 şi să bifeze intervalul orar în care doresc să fie cununaţi. Apoi vor trebui să completeze un formular cu date personale: numele şi prenumele, codurile numerice personale, e-mail-uri şi un numere de telefon.

Ultimul pas este click pe „trimite programarea". Ulterior, primesc o confirmare că datele au fost înregistrate, analizate şi li se trimite un număr de ordine la Starea Civilă.

Programarea trebuie făcută cu cel puţin 12 zile înainte de ziua decisivă. Dacă logodnicii se răzgândesc, pot anula programarea.

Totuşi, trebuie să mai ajungă la Starea Civilă cu cel puţin zece zile înainte de data programată, pentru a depune actele necesare şi declaraţia de căsătorie.

"Am vrut să venim în sprijinul mirilor care vor să ştie aceste date cu mult timp înainte. Rezervările false vor fi şterse automat de adminsitratorul de reţea", a declarat Marius Bodoga, şeful Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei.

Mama vitregă a Andreei Marin, zână pentru 8.000 de funcţionari publici din România

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite