Carnea de porc şi ţuica, nelipsite de pe mesele zilnice ale ieşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cât mai mănâncă românii
Cât mai mănâncă românii

Nutriţioniştii au enumerate astăzi obiceiurile alimentare nesănătoase ale locuitorilor din Iaşi, la ce boli sunt aceştia predispuşi şi cum se pot trata. Studiile arată că ieşenii consumă în special carne grasă, băuturi alcoolice şi carbogazoase şi multă sare. Acestea ar trebui înlocuite cu peşte, carne de curcan şi apă plată.

Ieşenii trăiesc într-o „supă de bacterii"! Este concluzia la care au ajuns specialiştii preocupaţi de alimentaţia şi modul de viaţă a locuitorilor din zona Moldovei.

Fiind vorba de un oraş poluat, aglomerat şi de mese nesănătoase, nutriţioniştii spun că şi bolile provocate de aceşti factori sunt mai frecvente. Printre afecţiunile cauzte de nutriţia nesănătoasă se numără colesterolul crescut, hiperglicemia, diabetul, obezitateam gastrita, hepatita cronică şi pancreatita.

Alarmant! Copiii moldoveni sunt la fel de graşi ca cei americani. Ascultă mărturia unei persoane de 120 de kilograme (VIDEO)

INFOGRAFIE Spune ce mânânci ca să-ţi zic de unde eşti!

„Bucătăria tradiţională românească este extrem de bogată, variată şi gustoasă, însă în această zonă a ţării ar trebui să ne schimbăm puţin din obiceiuri. Carnea de porc foarte iubită trebuie consumată doar la Crăciun, în catităţi de 100-150 de grame,  alcoolul să fie consumat în cantităţi mici, bărbaţii 200 de mililitri pe zi, iar femeile 120 de mililitri pe zi dacă chiar trebuie şi dacă se poate să fie o sursă naturală, să renunţăm la sare. Mâncarea aici este foarte gustoasă, dar are şi mult sodiu. trebuie să ne mişcăm un pic mai mult pentru că Iaşiul este un oraş mare şi de multe ori folosim mijloacele de transport", spune doctorul nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Medicii recomandă înlocuirea cărnii de porc cu cea de peşte, curcan sau vită, excluderea pe cât posibil a băuturiloe carbogazoase şi consumarea a cât mai multă apă plată pentru hidratare.

„Trebuie să ne hrănim cum trebuie, asta înseamnă 5 mese pe zi, trei principale şi  două de fructe. Trebuie să ne hidratăm, să consumăm apă şi ceai neîndulcit şi să facem mişcare. Trebuie să stăm departe de orice e prăjit, fără excepţie prăjeala aduce boala, creşte colesterolul, riscul de diabet şi de obezitate", mai spune doctorul Lygia Alexandrescu.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite