Carne de porc „lânos" şi sarmale de post la Târgul de produse ecologice (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carne de porc fără colesterol şi sarmale tradiţionale fierte pe loc. Aceasta este doar o parte din oferta cu care sunt aşteptaţi ieşenii la Târgul de produse ecologice organizat în curtea bisericii Toma Cozma.

Unul dintre standurile cele mai solicitate de vizitatorii târgului este cel al lui Cosmin Silaghi. Venit din Maramureş, acesta a adus produse din carne de porc „lânos" Mangaliţa, fără colesterol.

image

„Este o rasă primitivă, cu blană, de aproximativ 150 de ani, care este crescută în semi-sălbăticie, mâncând doar iarbă şi porumb, fără concentrate şi furaje. Zilele trecute am primit un buletin de analiză de la dr. Gheorghe Mencinicopschi care atestă că această carne are 65% acizi graşi saturaţi şi este comparabilă cu carnea de somon", spune Cosmin Silaghi.

image

O altă atracţie a târgului care va fi deschis până duminica aceasta sunt sarmalele aduse de două prietene „de-o viaţă", tot din zona Maramureşului.

image

Acestea au venit la Iaşi cu trei oale de sarmale, atât de post, cât şi de frupt, pe care le vând cu un leu bucata.

„Cele de post au orez, multe zarzavaturi, ciuperci, condimente şi cimbru. La noi în Maramureş cimbrul nu lipseşte", spune Marişca Andreica, una dintre proprietarele standului.

image

La Târg ieşenii mai pot găsi dulciuri, produse cosmetice şi de curăţenie, produse apicole sau brânzeturi, toate ecologice, bune pentru un stil de viaţă cât mai sănătos.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite