Cârlan cel voinic şi wireless-ul de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când eram copil mi-au plăcut basmele. În special cele din "1001 de nopţi". Recunosc însă că niciunul nu se compară cu poveştile politicienilor. În plus, ale lor încep toate cu "Va fi odată (...), că de nu va fi, nu s-ar povesti".

Ieşenii ştiu pe de rost legende ca "Pasarela Octav Băncilă" sau "Refacerea Centrului Vechi". Au fost spuse de atâtea ori, în acelaşi fel, chiar dacă povestitorii s-au schimbat în timp.

Ultimul basm însă m-a dat peste cap. În rolul lui Făt-Frumos este ieşeanul Dan Cârlan, secretar de stat la Ministerul Mediului, în cel al Cosânzenei, cine alta decât Elena Udrea, iar balaurul fioros e un râuleţ care traversează oraşul.

Povestea se numeşte "Parteneriatul pentru Bahlui". Pe scurt, se spune că, în câţiva ani, ne vom petrece după-amiezile în bărcuţe cochete, admirând malurile unei ape ca-n poveşti. Şi când credeam c-am auzit totul, săptămâna trecută domnul Cârlan a venit şi cu punctul culminat.

Înainte de toate, va fi wireless pe Bahlui, adică internet fără cablu în aer liber.

Pentru cei care nu ştiu, râul despre care vorbim este unul mizerabil, de la intrarea şi până la ieşirea din Iaşi, adânc de vreun metru, pe malurile căruia cresc porci, cai, vite şi sute de maidanezi.

Probabil locuitorii cartierului Dallas, situat lângă această apă, care trăiesc în case din carton şi-şi fac nevoile în râul-minune, abia aşteaptă să-şi conecteze calculatoarele la wireless.

Până atunci, de un lucru sunt sigură la basmul lui Cârlan. Se va sfârşi la fel ce cele din copilărie, cu... "Şi-a încălecat pe-o căpşună şi ne-a spus o mare şi gogonată minciună".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite