Iaşi: Capcane pe drumul Iaşi-Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Capcane pe drumul Iaşi-Scânteia
Iaşi: Capcane pe drumul Iaşi-Scânteia

Gropile îngreunează circulaţia maşinilor pe DJ248, iar autorităţile ridică din umeri

Mai citeşte:

Imagini de la înmormântarea tinerilor zdrobiţi de tren

Barierele însângerate ale judeţului

Radiografia dezastrului de la Scânteia

Mecanicul de locomotivă a ajuns la audieri la Parchet

Drumul care uneşte Iaşiul de Vaslui reprezintă un adevărat pericol pentru participanţii la trafic.

Cei aproape 25 de kilometri de carosabil din drumul judeţean 248, care despart municipiul Iaşi de comuna Scânteia, se dovedesc a fi un adversar teribil pentru autovehiculele care-l străbat.

Deşi craterele din asfalt nu sunt apărute peste noapte, impedimentul a redevenit de actualitate odată cu producerea accidentului de la Scânteia, când echipajele de intervenţie abia au ajuns la locul tragediei. Chiar dacă şoferii de pe astfel de maşini cunosc toate drumurile din judeţ, nici ei nu pot evita spărturile din carosabil. Strarea drumului s-a reflectat şi în timpul necesar ambulanţelor să ajungă în halta Scânteia, unde vinerea trecută s-a produs tragedia în urma căreia au murit 14 oameni.

„Ambulanţele au ajuns aici la peste 30 de minute după accident. Mai repede nu poţi să mergi, dacă vrei să ai maşină şi mai departe“, a povestit unul dintre martorii tragediei.

Nu se intervine nici anul acesta la drum

DJ 248 care ar trebui refăcut de Consiliul Judeţean Iaşi nu a beneficiat de îmbunătăţiri. Starea drumului spre Vaslui a fost reclamată chiar de aleşii judeţeni. „Drumul judeţean spre Scânteia este infiorător. Am spus că personal voi da Consiliul Judeţean în judecată pentru că mi-am stricat maşina în nişte cratere. Nu putem aştepta doi ani să facem un drum“, a spus Narciza Nedelcu, consilier judeţean.
„Am impresia că dumneavoastră sunteţi rupţi de realitatea României! În acest an de criză credeţi că putem face ce nu s-a făcut până acum?“, a fost replica şefului CJ, Constantin Simirad.

Refacerea drumului, finanţată cu bani UE

Pentru refacerea DJ 248 Iaşi-Vaslui este anunţată o licitaţie pe 31 august, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 57,5 milioane de lei, fără TVA. Fondurile pentru refacerea tronsonului de aproape 38 de kilometri sunt alocate de Uniunea Europeană. „Nu se poate interveni la drum petnru plombări dacă se alocă fonduri UE pentru reabilitarea completă“, a spus Simirad.

Şoferul, pe ultimul drum

Răzvan Petrişor Apostu (26 de ani), din satul Franciugi, comuna Drăguşeni, va fi îngropat mâine, la ora 10.00. Şoferul microbuzului zdrobit de tren la Scânteia a decedat în urmă cu două zile la spital. Maria Apostu, mama sa, şi-a amintit cât de obosit era fiul său când pleca în curse. „Avea rate la bancă, trebuia să plătească maşina. Când toată lumea dormea, el pleca la muncă”, a spus femeia.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite