Iaşi: CAMPANIE: Campioana răsplătită cu produse cosmetice (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CAMPANIE: Campioana răsplătită cu produse cosmetice (VIDEO)
Iaşi: CAMPANIE: Campioana răsplătită cu produse cosmetice (VIDEO)

Pentru un titlu naţional, tânăra ieşeancă este recompensată de federaţie cu numai 100 de lei şi un produs cosmetic.

Mai citiţi:

Gladiatorul fără public (VIDEO)

De 11 ani, Cristina Drăgoi este nelipsită la antrenamentele de gimnastică ritmică ale Clubului Sportiv Şcolar „Anghel Saligny“ din Iaşi. Descoperită la şase ani de Cătălina Radu, tânăra gimnastă şi-a trecut în palmares titlurile naţionale din ultimii trei ani la categoria a II-a şi senioare, la obiecte precum coardă, panglică, cerc şi măciuci. La acestea se adaugă locul IV la Balcaniada din 2007 şi locul 8 cu ansamblul la Campionatul European din 2005.

Imagini cu Cristina Drăgoi la antrenament

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/cristina dragoi/film dragoi exercitiu.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza dragoi exercitiu.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false












Succesul nu a venit de la sine, ci a fost obţinut graţie talentului, dublat cu sute de ore de antrenament. „În timpul şcolii, Cristina se antrenează şase zile pe săptămână. Cele două antrenamente zilnice însumează cinci-şase ore. În preajma competiţiilor, fetele se pregătesc şi duminica, cu permisiunea părinţilor“, a explicat Constantin Radu, antrenorul Cristinei.

Are rezultate foarte bune şi la şcoală

În ciuda programului încărcat, tânăra nu neglijează şcoala. „Atunci când am teze, stau uneori şi până după ora 1.00 noaptea pentru a-mi termina treaba. Pot spune că am renunţat un pic mai mult la copilăria mea“, a precizat Cristina.

Spre deosebire de celelalte discipline, gimnastica ritmică apropie sportul de artă, deoarece concurentele trebuie să lucreze foarte mult pentru a ajunge la o fineţe artistică, pe fondul respectării a 1.250 de reguli precise de concurs. Cu toate acestea, recompensa pentru performanţă în gimnastica ritmică nu justifică deloc efortul depus la antrenamente. „Premii în bani se acordă o singură dată pe an, la Campionatele Naţionale Şcolare. O campioană primeşte 100 de lei, federaţia mai dă un tricou de 20 de lei, o diplomă sau o medalie plus un produs cosmetic. După un drum foarte lung, fericirea este scurtă. Cum ai coborât de pe podium, nu mai ştie nimeni cine eşti“, a povestit Constantin Radu.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/cristina dragoi/film radu.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza radu.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Gimnastica ritmică, un sport puţin cunoscut

În absenţa unor sponsori, antrenorii de la „Anghel Saligny“ sprijină sportivele cum pot, uneori apelând la propriile resurse financiare. „În comparaţie cu fotbalul, gimnastica ritmică nu este suficient cunoscută, motiv pentru care se acordă atenţie susţinerii acestor copii talentaţi“, a încheiat Constantin Radu.

Vrea să aibă o carieră de antrenor

În ciuda greutăţilor, Cristina continuă să vină la antrenamente. „Fac gimnastică pentru satisfacţia pe care mi-o dă atunci când urc pe podium“, a spus tânăra, care ştie deja ce drum vrea să urmeze în viaţă. „Îmi doresc să merg la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, după care să ajung arbitru. În cele din urmă, visul meu este să devin antrenor de gimnastică ritmică“, a precizat Cristina.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/Cosmin/campanie campionii anonimi ai iasiului/cristina dragoi/film dragoi pasiuni.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/cosmin/poza dragoi pasiuni.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite