Calvar în trafic: o singură bandă pe strada Palat din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia auto va fi restricţionată până la sfârşitul anului pe strada Palat
Circulaţia auto va fi restricţionată până la sfârşitul anului pe strada Palat

Oficialii Primăriei Iaşi vor începe de săptămâna viitoare lucrările de asfaltare a uneia dintre cele mai circulate străzi din Iaşi. Traficul auto va fi restricţionat mai mult de două luni

Edilii ieşeni deschid un nou şantier în centrul Iaşiului. Pentru început, circulaţia rutieră va fi închisă pe sensul de urcare a străzii, dinspre Podu Roş spre Palatul Culturii. Pe tronsonul rămas deschis traficului, se va putea circula în ambele sensuri, pe o singură bandă. Şantierul de pe strada Palat va dura până la sfârşitul anului, iar muncitorii firmei Conest vor săpa tranşee până la fundaţia drumului. Aceleaşi lucrări sunt executate în această perioadă şi pe Sărărie.

Edilii vor impune şi „obligatoriu la dreapta“ pentru şoferii care circulă pe strada Sfântul Andrei. Aceştia vor fi nevoiţi să ajungă până în Podu Roş pentru a se întoarce pe strada Palat. „De luni, vrem să începem să săpăm fundaţia la strada Palat. Vom bloca circulaţia până sus la Palat, pe sensul de urcare“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. După reabilitarea drumului, muncitorii vor construi şi un sens giratoriu în faţa BCR din Podu Roş.


Strada A. panu, asfaltată


Aceste lucrări fac parte din proiectul european  „Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi“ care prevede modernizarea a 16 străzi din zona centrală a oraşului. Firmele Martin Rose, Vega ‘93, Citadin şi Conest se ocupă de lucrările în valoare de 14 milioane de euro care vor dura până în august anul viitor. Până la sfârşitul săptămânii, muncitorii firmei Citadin se vor ocupa de asfaltarea străzii Anastasie Panu, pe sensul Hotel Europa - Moldova Mall, precum şi de amenajarea intersecţiei cu Sf. Lazăr.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite