Iaşi: Călătorii, lăsaţi să aştepte în staţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Călătorii, lăsaţi să aştepte în staţii
Iaşi: Călătorii, lăsaţi să aştepte în staţii

RATP Iaşi speră să dea drumul la câteva linii de tramvai pentru a înlesni transportul elevilor şi al studenţilor.

Tragicul accident feroviar de pe 14 august de la Scânteia, unde 13 pasageri şi un şofer dintr-un microbuz de transport au fost spulberaţi de un tren, a adus modificări drastice în regimul aplicat de transportatorii ieşeni. Chiar dacă ordonanţa 195/2002 interzice şoferilor de microbuze să ia la bord mai mulţi oameni decât permite capacitatea de locuri pe scaune ale autoturismului, conducătorii auto au început să respecte la unison legea numai după înăsprirea controalelor efectuate de ARR şi Poliţia Rutieră.

Lăsaţi să aştepte în staţii

Drept urmare, călătorii care nu au locuri pe scaune sunt lăsaţi în urmă de şoferi, care uneori trec prin staţie fără să mai oprească. Măsura îi afectează îndeosebi pe acei oameni care depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la locul de muncă.

„De când s-a introdus noua regulă, am ajuns să întârziem la serviciu din cauză că foarte rar reuşim să prindem locuri în microbuz“, a declarat Ana Maria Fronea. „Eu stau la Ciurea şi dacă nu prind primul maxi-taxi, mai aştept aproape o oră până găsesc loc în altul. Ce se va întâmpla însă după ce va începe şcoala? Copilul meu va întârzia acasă cu orele?“, s-a întrebat Elena Teodorescu. În ceea ce priveşte soluţiile pentru remedierea acestei situaţii, călătorii ieşeni caută înţelegerea celor de la Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Iaşi.

„Chiar dacă mergem îngrămădiţi, tot ajungem unde trebuie. Ar trebui să lase măcar câţiva oameni să stea în picioare. Dacă nu, atunci să aducă mai multe microbuze pe traseu“, a precizat Maria Berescu.Reprezentanţii RATP Iaşi spun că toate cele 40 de microbuze şi 79 de autobuze, la care se adaugă autovehiculele UNISTIL, se află în prezent pe trasee. „Nu trebuie să uităm că multe maşini suplinesc momentan absenţa tramvaielor de pe anumite linii. Sperăm ca, până la începerea şcolii, să putem da drumul la tramvaiele 1 şi 13, precum şi la o linie între Canta şi Târgu Cucului, pentru a înlesni transportul elevilor şi al studenţilor“, a explicat Adrian Mihai, purtător de cuvânt al RATP Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite