Cadre medicale trimise în judecată pentru luare de mită. Şefa de personal de la Neurochirugie măsluia posturile libere din spital UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brânduşa Odorica Păcurici, şefa Serviciului de Resurse Umane, Normare, Organizare şi Salarizare din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, în complicitate cu Elena Popa, infirmieră la Spitalul de Pediatrie, pretindeau şi încasau bani pentru a angaja pe posturile de asistent medical, registrator medical, infirmier, îngrijitor şi brancardier la Spitalului de Neurochirurgie. Ambele au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţ

Ora 13.40 Şefa de personal de la Spitalul de Neurochirurgie s-a pensionat din luna septembrie 2011 pe caz de boală.

„Nu comentăm deciziile organizaţiilor de justiţie. Doamna Păcurici s-a pensionat din luna septembrie din motive medicale. Tot ce pot menţiona este că faptele de care este acuzată fosta angajată nu constituie o practică la noi în spitale“, spune doctorul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului „Sfânta Maria“ spun că încă nu au primit o notificare din partea DNA cu privire la această anchetă şi astfel nu pot lua măsuri împotriva infirmierei.

„Nu putem comenta un posibil trafic de influenţă sau luare de mită din moment ce nu am primit o notificare din partea DNA. Dacă vom fi şi noi înştiinţaţi probabil se va demara o anchetă administrativă“, spune doctorul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.

Ora 13.13 Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Brânduşa Odorica Păcurici, şefa Serviciului de resurse Umane de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, pentru că a încasat 15.100 de euro de la mai multe persoane cărora le-a promis că le va angaja contra unor sume de bani pe post de asistent medical, registrator medical, infirmier, îngrijitor şi brancardie în unitatea sanitară unde lucrează.

De acelaşi „tratament" beneficiază şi infirmiera Elena Popa de la Spitalul de Copii cu care a lucrat în complicitate.

Cât dai şpagă ca să ajungi asistentă la Boli Infecţioase în Iaşi. Vezi cum negociezi o angajare VIDEO

VIDEO Fabrică de avorturi ilegale din centrul Iaşiului. Pentru 1000 de euro ar fi întrerupt o sarcină de patru luni şi jumătate

Trafic de influenţă la Spitalul de Copii. O laborantă a cerut bani pentru a pune „pile“

În rechizitoriu se arată că în perioada martie 2010-martie 2011, şefa de personal de la Neurochirurgie, în complicitate cu infirmiera de la Spitalul de Pediatrie au încasat 15.100 de euro d la mai multe persoane, banii fiind împărţiţi între cele două.

„Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în virtutea funcţiei sale de şef al Serviciului Resurse Umane, să facă toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/îngrijitor şi brancardier. De asemenea, inculpata Păcurici Odorica Brânduşa, în perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul inculpatei Popa Elena, suma totală de 3.700 de euro şi a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv suma de 1000 euro şi 2.000 lei, în scopul angajării unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi pe posturi de asistent medical, registrator medical, îngrijitor sau şofer de autosanitară şi pentru ca aceste persoane să promoveze în mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posture", se arată în rechizitoriu.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unor bunuri mobile şi immobile aparţinând Brânduşei Odorica Pădurici, în vederea confiscării.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite