Cabinetul Boc în birou, sindicatele în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de reprezentanţi ai Sanitas şi Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au protestat lângă Casei Pătrate în timp ce, miniştrii discutau în Palatul Administrativ cu şefii instituţilor deconcentrate şi cei administraţiei publice.  

În timp ce, premierul Boc le promitea primarului Gheorghe Nichita şi preşedintelui Constantin Simirad că va debloca investiţii precum Aeroportul, finanţări pentru groapa de gunoi de la Ţuţora şi drumurile naţionale care tranzitează municipiul, în stradă cadrele didactice şi cele medicale îşi cereau drepturile.

„Toate actele pe care le-a emis Guvernul Boc au adus prejudicii salariaţilor din învăţământ", a spus Gheorghe Isvoranu, preşedintele USLIP Iaşi. Acesta a subliniat că sindicaliştii din învăţământ au ieşit în stradă din cauza salariilor reduse şi a disponibilizărilor în masă anunţate în sistem. „Nu s-a respectat legea prin care nu s-a promis o majorare de 50% din salariu. Banii nu ne ajung", a spus Constanţa Acatrinei, educatoare de 30 de ani care a ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile.

Sindicaliştii din sănătate au reclamat faptul că în ciuda exodului de medici, posturile din sistemul sanitar sunt blocate. „Există numeroase nemulţumiri pentru care persoanele din sănătate se află în stradă", a spus Iulian Cozianu, prim vicepreşedinte al Sanitas Iaşi.

Protestele Sanitas şi USLIP vor dura pana la ora 12.00. În jurul orei 11.45, premierul se va întâlni cu delegaţii sindicaliştilor.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite