Iasi: Scaunul managerului de la Spitalul CFR Iaşi se clatină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Scaunul managerului de la Spitalul CFR Iaşi se clatină
Iasi: Scaunul managerului de la Spitalul CFR Iaşi se clatină

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT) au declanşat luna trecută controale la toate spitalele aflate în subordine. Printre acestea s-a aflat şi Spitalul CFR Iaşi, unde criza

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT) au declanşat luna trecută controale la toate spitalele aflate în subordine. Printre acestea s-a aflat şi Spitalul CFR Iaşi, unde criza financiară şi-a lăsat adânc amprenta, în condiţiile în care bugetul alocat unităţii nu acoperă nici măcar salariile angajaţilor. „Controalele au început în urmă cu trei săptămâni şi a vizat partea economică. Raportul va fi făcut public săptămâna viitoare”, a declarat Radian Tufă, secretarul general din cadrul MT.

Potrivit acestuia, la spitalul din Iaşi se poate vorbi de „management defectuos”. „Sunt probleme acolo. Nu e normal ca aproape tot bugetul să se ducă pe salarii şi să nu poţi acoperi utilităţile. Vom lua măsuri după finalizarea raportului şi se poate ajunge până la destituirea managerului”, a ameninţat secretarul general.
 
Directorul spitalului ameninţă cu instanţa

De partea cealaltă, doctorul Lucian Burlea (foto), managerul Spitalului CFR Iaşi, susţine că nu poate face performanţă, în condiţiile în care bugetul alocat în acest an este de aproximativ 10 milioane de lei, în timp ce doar pentru salariile angajaţilor sunt necesare aproape 12 milioane de lei. La ora actuală, potrivit managerului, spitalul are datorii de 3,4 milioane de lei, cele mai multe către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare. „Abia aştept să mă destituie ca să-i dau în judecată. Sunt ultimii în măsură să discute de management defectuos, când tot ei au stabilit bugetul. În toate spitalele din reţeaua Transporturilor ponderea cheltuielilor salariale este de peste 90% din buget”, a declarat managerul.  

Măsuri de criză

Pentru a face economii, conducerea spitalului a redus liniile de gardă, au fost suspendate sporurile de doctorat, mobilitate şi confidenţialitate, iar cele de gardă au fost micşorate. De asemenea, în luna aprilie spitalul a fost închis o săptămână, economisindu-se 150.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite