Iaşi: Angajaţii CFR care au protestat vor fi daţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Angajaţii CFR care au protestat vor fi daţi afară
Iaşi: Angajaţii CFR care au protestat vor fi daţi afară

Anunţul aparţine subsecretarului de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia. Mai citeşte: Trenurile care vin din Moldova întârzie cu până la 4 ore

Constantin Axinia a declarat că vor fi desfăcute contractele de muncă ale angajaţilor de la Regionala CFR Iaşi care au organizat protestul spontan de astăzi dimineaţă. În urma grevei din Gara Mare, trei trenuri au fost blocate.


„Este foarte grav să oprească circulaţia. Le vom desface contractul de muncă. Ei nu îşi dau seama ce pagube produc la CFR Infrastructură  care, prin acest protest pierde enorm", a declarat, pentru Mediafax, Constantin Axinia.

Subsecretarul de stat a mai spus că până mâine la prânz, toţi salariaţii CFR îşi vor primi salariile. Astfel, trenurile personale pe rutele Iaşi-Paşcani şi Iaşi - Bârlad, precum şi trenul accelerat pe relaţia Iaşi-Galaţi, care urmau să plece din gara Iaşi începând cu ora 7.00 au rămas blocate.

Au protestat fără acordul sindicatului

Liderii sindicali din cadrul CFR Iaşi au susţinut că nu sunt implicaţi în organizarea protestului de astăzi de la Iaşi, fiind vorba de o acţiune spontană a salariaţilor.

Mai multe sute de călători, în principal navetişti, au fost nevoiţi să apeleze la alte mijloace de transport pentru a ajunge la muncă. La ora transmiterii acestei ştiri, se poartă negocieri între conducerea Regionalei CFR Iaşi şi reprezentanţi ai angajaţilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite