Iaşi: CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională la popice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii ieşeni vor reprezenta România la Cupa Mondială de la Budapesta, în perioada 29 septembrie – 3 octombrie.

În finala campionatului naţional de popice, CFR Olimpia ACB Iaşi a învins astăzi, la Hunedoara, pe Inter Petrila. După disputarea celor şase meciuri, scorul la victorii directe a fost 3-3, punctele ieşenilor fiind aduse de Gyula Vereş, Dan Mihăilă şi Remus Antimirescu.

Cu toate acestea, ieşenii s-au impus cu 5-3 graţie numărului mai mare de popice doborâte (p.d.), respectiv 3.534-3.419. În finala mică, CFR Cluj a trecut de Foresta Tălmaciu cu 7-1.

Cale liberă către Liga Campionilor

În urma acestui rezultat, CFR Olimpia ACB Iaşi va reprezenta România la Cupa Mondială de Popice, competiţie care se va desfăşura la Budapesta, în perioada 29 septembrie-3 octombrie 2009. Dacă se vor clasa în primele şapte locuri, popicarii ieşeni vor avea dreptul să concureze pentru al doilea an consecutiv în Liga Campionilor.

Iată punctajul obţinut în meciurile de astăzi de popicarii ieşeni:

Gyula Vereş 635 p.d.
Dan Mihăilă 622 p.d.
Remus Antimirescu 598 p.d.
Ion Cercel 570 p.d.
Iulian Cucu 558 p.d.
Florin Opincă 551 p.d.

„A fost un derby de pomină, mai ales că meciul s-a întrerupt de două ori din cauza problemelor la reţeaua electrică din sală. Totuşi, chiar şi cu acest stres, ieşenii şi-au demonstrat valoarea”Ilie Băiaş, antrenor CFR Olimpia ACB Iaşi

CFR Iaşi, dublă campioană naţională

Sezonul 2008-2009 se dovedeşte a fi unul de excepţie pentru popicarii ceferişti. În afară de titlul naţional cucerit astăzi de echipa de seniori, tinerii jucători de la CFR Olimpia ACB Iaşi au cucerit anul acesta, la Târgu Mureş, titlul naţional la juniori. „Vreau să dedic aceste rezultate grupării ieşene, care mi-a oferit şansa să devin campion naţional atât cu echipa de juniori, cât şi alături de echipa de seniori”, a declarat Dan Mihăilă (22 ani), care a evoluat atât la Târgu Mureş, cât şi la Hunedoara..

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite