CET Iaşi aproape de colaps: fără cazane pentru huilă şi cu datorii imense la furnizorul de gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET Iaşi
CET Iaşi

Societatea Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz  a dat în judecată CET Iaşi pentru că nu şi-a plătit facturile. Pimul termen al procesului va fi în luma martie.

Transgaz cere în instanţă de la CET Iaşi 1,1 milioane de lei  pentru patru facturi neplătite şi penalităţi de întârziere. Societatea a precizat în plângerea adresată Tribunalului Iaşi, că în 2011 a încheiat un contract de transport gaze cu furnizorul de agent termic. Însă cu toate că Transgaz şi-ar fi îndeplinit obligaţiile, CET nu a plătit facturile pentru octombrie- noiembrie 2011.

Citiţi şi:

Atenţie! Temperaturi de -25 de grade Celsius în Moldova. Vezi cum va fi vremea în următoarele zile în regiune

Deşi pârâta a beneficiat de serviciile de transport gaze naturale nu a achitat contravaloarea facturilor emise încălcând dispoziţiile din contract, motiv pentru care am calculat majorări de întârziere atât pentru facturile neachitate, cât şi pentru facturile din mai- iulie 2011, care au fost achitate cu întârziere aşa cum rezultă din situaţia privind calculul penalităţilor", au precizat reprezentanţii Transgaz în plângerea adresată instanţei. Primul termen al procesului va fi pe 8 martie.

Citiţi şi:

Un cazan de la CET Iaşi a crăpat din cauza gerului

Furnizorul de căldură nu a fost scutit de probleme nici săptămâna aceasta. Şefii oraşului au dispus, pe 8 februarie, ca furnizarea agentului termic pentru ieşenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să fie transferată la CET I, unitatea centrală, care funcţionează pe păcură şi gaz metan. Reprezentanţii municipalităţii au decis să sisteze activitatea cazanului 2, care a crăpat din cauza gerului. Reparaţiile vor dura cel puţin 48 de ore.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite