Iaşi: CET se împrumută la bancă pentru a plăti cărbunele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CET se împrumută la bancă pentru a plăti cărbunele
Iaşi: CET se împrumută la bancă pentru a plăti cărbunele

Şefii municipalităţii au anunţat că sunt dispuşi să garanteze un împrumut de 10 milioane de euro pentru a acoperi o parte din datoriile înregistrate de centrala termică de la Iaşi

CET ar putea bate în cuie un nou contract de creditare. Pentru că datoriile societăţii au ajuns la aproapre 300 de milioane de lei, iar furnizorii cer în instanţă recuperarea datoriilor, oficialii ieşeni caută soluţii pentru rezolvarea parţială a crizei de la CET. „Căutăm surse de finanţare, eventual un împrumut pentru a plăti o parte din datorii. CET va face împrumutul, iar Primăria l-ar putea garanta”, a afirmat Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului.

Acesta a menţionat că se caută bănci care ar oferi o dobândă mai mică decât dacă ar avaliza bilete la ordin pentru Unicom către care există o datorie de peste 30 de milioane de lei pentru cărbunele furnizat anul trecut. Practic, printr-un credit de 10 milioane de euro cu o dobândă de peste 9% oficialii cred că pot rezolva situaţia dezastruoasă de la CET. „Într-o situaţie de normalitate, în doi ani de zile am putea rezolva toate inconvenientele de la CET”, a spus primarul.

Mai citiţi:

Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA

UPDATE Căldură cu ţârâita în oraş

„Stăm cu haine groase pe noi, asta este soluţia“

Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite