Iaşi: CET nu poate asigura căldură tuturor ieşenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CET nu poate asigura căldură tuturor ieşenilor
Iaşi: CET nu poate asigura căldură tuturor ieşenilor

Şefii centralei susţin că dacă pentru toate apartamentele racordate la sistemul centralizat ar exista cerere de furnizare a agentului termic, nu s-ar putea oferi serviciile în municipiu

Citeşte şi:

Dacă temperaturile minime continuă să scadă, ieşenii care vor dori să primească agent termic de la CET riscă să rămână în frig. Conducerea centralei termice a menţionat că în acest moment primeşte combustibil de la Romgaz pentru a putea funcţiona cu CET 1 şi că nu dispune de cărbunele necesar pentru a porni CET 2. „Prin CET 1 nu putem asigura agentul termic pentru întregul oraş pe gaz, dar, categoric, până la 1 noiembrie nu vom avea solicitări  de la toţi ieşenii pentru furnizarea căldurii racordaţi. Am început să furnizăm căldură la creşe şi grădiniţe”, a spus Dorin Ivana, şeful CET.


În acest moment, în depozitul CET sunt doar câteva mii de tone de cărbune, insuficiente pentru a asigura căldură mai mult de zece zile. Şeful centralei a menţionat că este aşteptat un transport de 70.000 de tone de cărbune din Africa de Sud, dar că huila energetică va ajunge la Iaşi abia la sfârşitul lunii. „CET 2 va fi pornit după 1 noiembrie în funcţie de temperaturile înregistrate”, a afirmat Ivana. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite