Iaşi: CET dat în judecată de furnizori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: CET dat în judecată de furnizori
Iaşi: CET dat în judecată de furnizori

O firmă din Republica Moldova cere de la furnizorul de agent termic din Iaşi aproximativ un milion de lei

Citeşte şi:

Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET

CET anunţă că va primi gaze naturale de mâine dimineaţă

Ieşenii pot da CET în judecată

Şefii Primăriei şi ai CET nu pot rezolva problema apei calde

 „Ar trebui să ieşim cu furcile la ei“

Duşuri reci din cauza incompetenţei edililor

SC DEN DAN SA din Chişinău a cerut magistraţilor Tribunalului Iaşi să oblige CET Iaşi să-i plătească debitul restant, dobânzile legale aferenete şi cheltuielile de judecată. Potrivit plângerii adresate instanţei de firma din Republica Moldova, aceasta trebuia să recupereze 1,9 milioane de lei de o societate care a livrat şase loturi de huilă energetică, şi anume 3783,80 tone, la CET.

Astfel, cele trei societăţi s-au înţeles ca datoria să fie restituită de CET Iaşi firmei din Chişinău. Furnizorul de agent termic a plătit 930 de mii de lei însă în tranşe mai mici. „Pârâta a efectuat plăţile către noi însă aceste plăţi au loc periodic în sume mici şi nu suma întreagă cum am convenit. Nu am fi apelat la intervenţia instanţei însă mina de cărbune de unde am achiziţionat noi marfa ne obliga la plata unor penalităţi foarte mari”, precizează în plângerea adresată instanţei reprezentanţii SC DEN DAN SA.

Conducerea CET Iaşi a cerut magistraţilor Tribunalului să amâne dosarul pentru că doreşte să-şi angajeze un avocat. Următorul termen al procesului va fi pe data de 6 octombrie. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite