Iaşi: Prejudiciul de 20 de milioane de euro de la CET ajunge la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia Prefectului Iaşi a anunţat oficial că a trimis la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti actele din care reies probleme financiare la centrala termică de la Iaşi

Un raport întocmit de Direcţia Generală de Finanţe privind activitatea de la CET a fost trimis astăzi la DNA. „Prefectura Iaşi a trimis la DNA Bucureşti sesizarea cu situaţia de la CET Iaşi privind prejudiciul de aproximativ 20 milioane euro, produs bugetului de stat, însoţit de raportul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Iaşi, în vederea stabilirii vinovaţilor pentru această situaţie”, se precizează într-un comunicat remis de Prefectura Iaşi.

Criza de la CET Iaşi ajunge la DNA


Prefectul Dragomir Tomaşeschi a precizat că în raportul privind activitatea CET se arată că centrala termică a înregistrat datorii de aproape 300 de milioane de lei. Prefectul susţine că vinovaţi de acest fapt se fac consilierii locali şi şefii CET, deoarece nu au găsit soluţii de eficientizare a societăţii aflate în subordinea municipalităţii.


Cărbunele din Africa de Sud nu a ajuns încă la Iaşi
Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei au anunţat că primele vagoane cu huila energetică din Africa de Sud care trebuia să ajungă în depozitele CET de luni încă sunt pe drum. „Sperăm să ajungă marţi cărbunele, dar cel mai sigur primele 4.000 de tone vor fi aici miercuri”, a afirmat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Citeşte şi:

UPDATE Căldură cu ţârâita în oraş

„Stăm cu haine groase pe noi, asta este soluţia“

Pregătiri de iarnă de tot râsul la CET

CET se împrumută la bancă pentru a plăti cărbunele

Cărbunele din Africa ajunge cu ţârâita

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite