Iaşi: Bani de la CAR pentru rechizitele nepoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Bani de la CAR pentru rechizitele nepoţilor
Iaşi: Bani de la CAR pentru rechizitele nepoţilor

Aurica Mardare (64 de ani) speră să primească 2.000 de lei de la Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari.

Ca niciodată în ultimii ani, bătrânii se îngrămădesc la Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari Iaşi să ceară bani cu împrumut, nu pentru nevoile lor, ci pentru nepoţii care peste o săptămână vor începe şcoala fără să aibă în ghiozdane toate cele trebuincioase. Sumele pe care le primesc nu sunt mari.

Aurica Mardare (64 de ani) a fost muncitoare la fabrica de textile Ţesătura şi primeşte acum o pensie de 800 de lei. Ieşeanca speră să primească de la CAR măcar 2.000 de lei, bani din care intenţionează să-i cumpere nepotului Radu, în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a, un ghiozdan, uniformă, abonament pentru transportul în comun, caiete, pixuri şi alte rechizite necesare în primul an de liceu.

Cheltuieli suplimentare

„Nepotul meu este totul pentru mine şi de asta am şi venit aici să obţin un împrumut. Trebuie să-l port la şcoală. Din ce am înţeles, pot primi în jur de 2.000 de lei. A trecut acum în clasa a IX-a şi are nevoie de foarte multe lucruri. Am fost deja la liceu să mă interesez şi încă nu ştiu dacă va trebui să-i cumpăr chiar toate rechizitele. Sper că nu“, spune îngrijorată pensionara.

Pentru că Radu va urma un liceu de arhitectură din Iaşi, rechizitele de care va avea nevoie sunt mult mai numeroase şi mai scumpe: truse speciale pentru desen tehnic, multe coli de carton speciale pentru planşe, echere, compas şi creioane care, de multe ori, au preţuri piperate. „Mama lui este plecată la muncă în Italia şi băiatul stă cu mine. Nu câştigă mult, aşa că nu prea are ce trimite acasă. Eu sunt baza lui. Pentru început, din împrumut i-am alocat şapte milioane de lei. Dacă va mai fi nevoie de bani, sunt dispusă să iau şi două fete în gazdă. Vom sta înghesuiţi, dar trebuie să aibă toate cele necesare pentru şcoală“, mai spune Aurica Mardare. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite