Iaşi: CAMPANIE Poliţia şi taximetriştii, ca şoarecele şi pisica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceilalţi şoferi spun că se simt în siguranţă cu agenţii pe stradă

Taximetriştii declară însă că oamenii legii păstrează aparenţele atunci când sunt cu maşina de serviciu, dar în timpul liber îşi fac de cap prin Copou.

Oamenii legii sunt ca şoarecele şi pisica cu taximetriştii. Primii îi consideră pe transportatorii de pe maşinile galbene cei mai periculoşi în trafic, în timp ce taximetriştii spun despre poliţişti că nu sunt chiar uşă de biserică atunci când se urcă în maşinile personale.

„Îi cunosc pentru că sunt mai mereu în trafic. Îi mai văd pe Copou, cu maşinile personale. Au geamuri fumurii şi mai fac raliuri să impresioneze fetele. Mulţi sunt tineri. În maşinile de serviciu stau mai mult la pândă. Nu am văzut însă până acum o maşină de Poliţie oprită neregulamentar", spune Răzvan, taximetrist.

Conducătorii auto obişnuiţi sunt mai îngăduitori şi chiar recunosc că, în ultima perioadă, comportamentul în trafic al maşinilor de Poliţie s-a îmbunătăţit simţitor. „În ultima perioadă chiar îmi pare bine când văd o maşină a Poliţiei pe stradă, mai ales că stau şi cu radare şi îi mai intimidează pe vitezomani", a spus şi Roxana, şoferiţă.

Dar pădure fără uscături, mai cred şoferii normali, nu există. „De regulă, ei sunt un model de conduită în trafic. Nu se hazardează şi nu am văzut să parcheze în locuri unde este interzis. Mai sunt însă cei tineri care, dornici să se afirme, mai fac pe zmeii. Pe ansamblu însă, poliţiştii dau o notă de seriozitate", a precizat şi Constantin Babulea, şofer.

Prea grăbiţi să sancţioneze şoferii indisciplinaţi

De partea cealaltă, oamenii legii spun că au necazuri cu restul participanţilor la trafic care, din neatenţie, îngreunează circulaţia maşinilor de Poliţie aflate în misiune. „Aceste situaţii se întâlnesc mai ales în zonele foarte aglomerate şi la anumite intervale de timp, dimineaţa şi după prânz, când sunt orele de vârf. De multe ori, pentru că sunt în misiune, poliţiştii nu reuşesc să ia măsuri împotriva participanţilor la trafic care nesocotesc semnalele acustice şi luminoase", spune subcomisarul Ioan Manole, de la Poliţia Rutieră Iaşi.

Controlaţi de superiori

Pentru a apăra imaginea instituţiei, săptămânal poliţiştii sunt controlaţi dacă respectă regulile de circulaţie. „Cadrele MAI, care folosesc maşinile instituţiei dar şi pe cele personale, sunt verificate dacă respectă regulile de circulaţie. Au fost situaţii când s-au dat sancţiuni pentru că nu purtau centura în maşinile proprii", mai spune subcomisarul ieşean.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite