Iaşi: CAMPANIE. Motocicliştii despre „Cine face legea pe străzile oraşului“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bikerii îşi aduc şi ei aportul la tragediile de pe şoselele Iaşiului. Dacă o parte dintre ei cad victime, alţii sunt protagoniştii unor accidente dintre cele mai grave.

Mai citeşte:

Poliţistul bătut în stradă este cercetat în dosarul corupţiei de la Rutieră

Bătuţi şi ameninţaţi în traficul din Iaşi

CAMPANIE „ADEVĂRUL DE SEARĂ“ IAŞI

„Adevărul de Seară“ a începeut de luni, 22 iunie, campania „Cine face legea pe străzile Iaşiului“. Timp de 5 zile, ieşenii vor putea dezbate pe iasi.adevarul.ro problemele cu care se confruntă în trafic, cine este de vină pentru haosul de pe străzi, ce soluţii au autorităţile locale şi Poliţia Rutieră pentru rezolvarea acestora. Problemele semnalate de cititori pe site-ul Adevărul sau pe adresa de Messenger adevaruliasi@yahoo.com vor fi publicate în paginile cotidianului „Adevărul de Seară“.

image

La ultima dezbatere pe tema campaniei „Cine face legea pe străzile Iaşiului“, reporterii „Adevărul de Seară“ i-a invitat la discuţii pe bikerii din oraş. Citiţi mai jos părerile lor despre acest subiect:

Peste 7.000 de persoane figurează În evidenţele Poliţiei Iaşi cu permise de conducere pentru motociclete.  Comisarul Tudor Minea, şeful Serviciului Permise Iaşi, spune că promovabilitatea motocicliştilor la examenul de obţinere a permisului de conducere este foarte ridicată. „Sun foarte pasionaţi şi de aceea se pregătesc foarte bine“, spune comisarul. 

Când scapă la stradă, o parte din ei uită însă şi de cele mai elementare reguli de circulaţie şi bun simţ.  „Mulţi au impresia că sunt profesionişti dacă şi-au cumpărat un motor de peste 900 de centimetri cubi. Dar uită că sunt într-adevăr jupâni în acest sport care ajung să moară pe pistă“, susţine un motociclist ieşean. 

Ghost Rideri de Bahlui


Mircea Ciocan are în garaj trei motoare, un speeder, un chopper şi un enduro.  Tânărul este de părere că, indiferent dacă eşti biciclist, motociclist sau camionagiu se pot reduce considerabil şansele producerii unui accident dacă se respectă regulile de circulaţie.

„În ultimii trei ani am avut şase prieteni care au murit pe motor. În Iaşi se conduce ca la nebuni. Cu cât măreşti viteza, cu atât cresc şansele să mori sau să omori pe cineva. La noi, sunt motociclişti care îşi iau motor pentru plăcerea de a conduce, tinerii de bani gata cărora le cumpără părinţii speedere, şi Ghost Riderii sau motocicliştii sinucigaşi care îi copie pe cei din afară şi participă la jocuri periculoase cu motorul“, spune Mircea Ciocan.

Chiar dacă mulţi dintre cei care circulă pe stradă îi arată acuzator cu degetul, bikerii cred că nu există pădure fără uscăciuni. „În Iaşi trebuie să fii foarte prudent şi calm. Unii şoferi ori nu te văd, ori nu vor să te vadă. Mai sunt şi printre noi motociclişti mai nervoşi. Dar când mergi prea încet eşti claxonat că încurci. În plus, şi pietonii ar trebui să participe la nişte cursuri de educaţie rutieră“, consideră Călin Dorohoi, motociclist.   

Grav accident provocat de un motociclist

O femeie de 60 de ani din Iaşi a ajuns în stare gravă la spital după ce aseară a fost lovită pe trecerea de pietoni de un motociclist. Incidentul s-a petrecut pe DE 583, în comuna Valea Lupului. Bătrâna a fost lovită chiar în momentul în care se afla pe mijlocul străzii de motocicleta condusă de Alxandru lefter în vârstă de 22 de ani. Victima a juns la spital cu multiple fracturi la picioare. După accident, motociclistul şi-a continuat drumul, fiind oprit la scurt timp de poliţişti. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ce spun motocicliştii despre traficul din Iaşi:

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/moto 016.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/fotofilm16ok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/moto 017.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/fotofilm17ok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/moto 020.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/fotofilm20ok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/moto 018.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/fotofilm18.JPG width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite