Iasi: CAMPANIE - Bătuţi şi ameninţaţi în traficul din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” vă prezintă în această săptămână problemele care pun sub semnul întrebării gradul de siguranţă a participanţilor la trafic.

Mai citeşte:

Poliţistul bătut în trafic este cercetat în dosarul corupţiei de la Rutieră

„Adevărul de Seară“ începe de luni, 22 iunie, campania „Cine face legea pe străzile Iaşiului“. Timp de 5 zile, ieşenii vor putea dezbate pe iasi.adevarul.ro problemele cu care se confruntă în trafic, cine este de vină pentru haosul de pe străzi, ce soluţii au autorităţile locale şi Poliţia Rutieră pentru rezolvarea acestora. Problemele semnalate de cititori pe site-ul Adevărul sau pe adresa de Messenger adevaruliasi@yahoo.com vor fi publicate în paginile cotidianului „Adevărul de Seară“.

image

Rând pe rând, ieşeni  simpli, angajaţi ai RATP şi chiar oameni ai legii au căzut victime junglei din trafic. Dacă unii au fost bătuţi cu bestialitate în plină zi sau ameninţaţi cu arma, alţii au ajuns să fie muşcaţi sau pălmuiţi fără menajamente. Pe 24 martie, un şofer al regiei de transport public a ajuns pe patul spitalului după un astfel de incident, petrecut la capătul traseului 30 din cartierul Canta.

În aceeaşi zi, un vatman a fost bătut la Rond Agronomie de un şofer pe care îl claxonase pentru a evita un accident. Eduard Costin, de 33 de ani, este angajat al RATP de aproximativ cinci ani. Scandalul a pornit de la faptul că o dubă, în care se aflau două persoane, nu i-a acordat prioritate. „Le-am spus că trebuiau să respecte regulile de circulaţie şi să oprească”, îşi aminteşte Costin. Comentariul însă i-a provocat pe cei din dubă. L-au înjurat, iau dat cu pumnul în geamul autobuzului, iar unul dintre ei a intrat în mijlocul de transport şi a început să-l lovească cu bocancii.

Iunie, luna golanilor

Seria incidentelor negre pe străzile Iaşiului a continuat şi în această lună, când un alt şofer al RATP a fost ameninţat cu arma în dreptul parcării de la Metro pentru că nu a acordat prioritate unui autoturism Audi. Şoferul acestuia a scos un pistol pentru a-l intimida. Nici poliţiştii nu au fost feriţi de astfel de incidente. Pe 15 iunie, un om al legii aflat în timpul liber a fost muşcat de piept şi de braţ de un şofer nerăbdător, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni.
Ultima ispravă a golanilor din trafic s-a petrecut în urmă cu câteva seri, când un poliţist a fost pălmuit de rudele unui motociclist de 17 ani, pe care îl trăsese pe dreapta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite