„Bună, ce faci?“, filmul lui Alexandru Maftei, primit cu aplauze de cinefilii prezenţi la IIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Buna! Ce faci?“ a fost prezentat la IIFF
"Buna! Ce faci?“ a fost prezentat la IIFF

Zeci de ieşeni au luat cu asalt aseară Sala Roşie a Cinematografului de la Moldova Mall pentru a urmări un film românesc. Aflaţi ce puteţi vedea astăzi la IIFF.

Cinefilii au dorit să urmărescă singura proiecţie a peliculei "Bună, ce faci?" de la Iaşi. Filmul este înscris în competiţia de lungmetraj din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF).

La proiecţie au luat parte regizorul Alexandru Maftei, producătorul Tudor Reu, actorii Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu."A fost o poveste foarte bine spună. Mi s-a părut extraordinar filmul“, a spus unul dintre spectatorii care a urmărit filmul de pe scările sălii arhipline.

Iaşi: Dinu Cocea, omagiat la Festivalul de Film

Turcul din „Morgen" a făcut spectacol la Iaşi

Iaşi: Competiţii de scurtmetraje şi documentare astăzi la Festivalul de Film

A doua seară de la IIFF nu a fost lipsită de incidente. Filmul „Milennium 1: Bărbaţi care urăsc femeile“ nu a putut fi difuzat din cauza unor probleme tehnice. Zecile de spectatori care au aşteptat mai bine de jumătate de oră remedierea problemelor au primit banii pe biletele de 5 sau 3 lei.

Filmele pe care le puteţi urmări vineri la IIFF:

"Europolis" va fi proiectat vineri seară de la ora 18.45, la Cinema Victoria, în avanpremieră naţională.La proiecţie vor lua parte regizorul şi a echipa.

"Profetul", care va putea fi vizionat la Cinema Victoria de la 16:30. Acesta este, cu siguranţă, cel mai premiat şi mai venerat film francez al ultimilor 2 ani, considerat de critici o veritabilă capodoperă.

Un film cu importante prezenţe româneşti este şi "Desperados on the Block" (operatorul Sorin Drăgoi şi tânăra actriţă Patricia Moga), prezent în competiţie şi proaspăt laureat cu prestigiosul premiu al presei străine, FIPRESCI, un soi de Babel mai claustrofobic, cu destine dramatice şi însingurate care se intersectează într-un bloc studenţesc anonim din Munchen. Şi acest film va rula în prezenţa regizorului la Cinema Victoria, de la 21.00.

"Millenium 1: Bărbaţi care urăsc femeile" este ecranizarea celui mai important fenomen literar al ultimilor cinci ani. Proiecţia este anunţată în această seară, tot la Cinema Victoria, de la 23.15. 

"The Blacks" e filmul propus de Croaţia la premiile Oscar şi unul dintre cele mai puternice filme de război venite din fostul bloc comunist. Proiecţia este anunţată la Sala Verde, de la Moldova Mall, de la 18.45.

"Black dogs barking" e un debut turcesc puternic, în vena lui Martin Scorsese, în care veţi descoperi străzile mărunte, de un sordid şi un pitoresc exaltant, ale mereu fascinantului Istanbul.Este programat la Moldova Mall, de la 23.15.

"Away we go" e o spumoasă, extrem de isteaţă şi de bine scrisă comedie a lui Sam Mendes. Filmul este programat la Sala Roşie, de la 21.00.

"Tom Atkins Blues" este un exemplu perfect de "cinema guerilla", făcut pe nimic, dar cu multă pasiune. Cu un buget de doar 2000 de euro, el a fost filmat în 11 zile pe HDV cu o echipă de şase oameni. Tom Atkins Blues e o mixtură energică de fapte şi de ficţiune, făcut fără finanţări din burse sau din televiziune. Acesta este al treilea film de mâine care va rula în prezenţa regizorului. Filmul este la Moldova Mall, de la 18.45, la Moldova Mall.

"The White Ribbon", filmul lui Michael Haneke, filmat color şi apoi golit de culoare, a stîrnit valuri de discuţii la Cannes cu privire la "cine e criminalul?", însă cu Haneke nu e niciodată atît de simplu. Filmul este programat de la 21.00, la Cinema Moldova Mall.

"Louis-Michel" cea mai recentă şi inclasabilă comedie neagră a ireverenţioşilor regizori belgieni Gustave de Kervern şi Benoît Delépine, a luat premiul special al juriului şi premiul petru cel mai bun scenariu la San Sebastián. Filmul este anunţat la Moldova Mall, de la 23.15. 

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite