Buletine de vot la suprapreţ în Iaşi. Cât costă hârtia pe care puneţi ştampila "VOTAT"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii Primăriei Iaşi au cerut Instituţiei Prefectului un control privind modul în care a fost desemnată firma care a tipărit buletinele de vot pentru judeţul Iaşi.

Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că pentru aproape 3 milioane de buletine de vot s-a încheiat un contract de 498.495 de lei, fără TVA. Practic, fiecare buletin de vot costă 0.16 lei.  "În comparaţie, la Bucureşti 7,9 milioane de buletine de vot au costat 381.278 de lei, fără TVA, 0,04 lei de fiecare. Costurile foarte mari vor fi suportate de toate primăriile din judeţ din şi cred că această licitaţie trebuie verificată", a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Sportivi, profesori şi doctori, la alegerile locale din Iaşi. Află cine intră în cursa electorală

La selecţia din aprilie, în perioada în care prefect era Dragomir Tomaşeschi, s-au prezentat două firme una din Galaţi, Romprima SRL, şi o alta din Suceava, Tipo-Lidana. "Oferta financiară a firmei din Galaţi nu a fost deschisă. Societatea a fost descalificată încă de la faza de analiză a documentelor obligatorii“, au explicat reprezentanţii Prefecturii Iaşi.

"Buletinele de vot au fost deja tipărite. Când vom primi adresa din partea Primăriei Iaşi o vom analiza", a spus prefectul Marian Bosianu.

Cine candidează în Iaşi la alegerile locale. Listele complete

Fostul prefect, Dragomir Tomaşeschi, susţine că licitaţia a fost organizată legal şi că toată procedura a fost verificată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). "Nu avem nicio legătură cu această firmă. S-a înscris la licitaţie pe internet", a spus Tomaşeschi.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Iaşi despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite