Bugetul oraşului, praf în ochi pentru ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de Consiliu Local
Şedinţă de Consiliu Local

Şefii din Primărie au făcut public un proiect al bugetului general al municipalităţii care nu prezintă niciun detaliu despre veniturile oraşului şi nici despre modul de repartizare a cheltuielilor.

Iaşi: Buget de austeritate fără investiţii noi în judeţ

Practic, edilii au înşirat pe şase pagini nişte cifre pe capitole bugetare care nu au nicio logică, pentru a se încadra în graficul de aprobare a bugetelor locale, impus de la nivel central. Totuşi, ieşenii sunt aşteptaţi să trimită propuneri, sugestii şi recomandări în termen de 15 zile de la publicarea bugetului.

„Bugetul va suferi modificări. Încă nu am reuşit să-l punem la punct. Vom avea şi o dezbatere internă. Ce s-a publicat este un buget stabilit de specialiştii noştri, dar nu este fundamentat politic sau în funcţie de proiecte", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Bugetul total al oraşului se ridică la 871 de milioane de lei, mai mare cu 50 de milioane faţă de bugetul aprobat anul trecut. Cheltuielile pentru investiţii din credite externe se ridică la 9,4 milioane de lei care vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor la liniile de tramvai, iar fondurile nerambursabile sunt de 10 milioane de lei.

Bugetul va fi aprobat în următoarea şedinţă de Consiliu Local.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite