Iaşi: UPDATE: Pasagerii cursei spre Bucureşti, anulate la prânz, au plecat la ora 19.40 cu un alt avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul aparţinând companiei Tarom ar fi trebuit să decoleze de pe aeroportul din Iaşi cu destinaţia Bucureşti la ora 13.00.

UPDATE ora 20.20

Pasagerii care nu au reuşit să plece luni la ora 13.00 spre Bucureşti din cauza defecţiunilor tehnice ale aeronavei Tarom au fost îmbarcaţi în alt avion, care a decolat de pe Aeroportul Iaşi în jurul orei 19.40 spre Capitală.

UPDATE ora 19.20

Comandantul Aeroportului Iaşi, Marian Vasile, a anunţat că ieşenii care nu au putut lua avionul spre Capitală la ora 13.00, se îmbarcă la această oră într-o altă aeronavă spre Bucureşti.

 „O parte dintre cei 44 de pasageri au plecat mai devreme spre Bucureşti fiindcă aveau probleme stringente de rezolvat, iar restul se îmbarcă pe aeronava care va decola la ora 20.00“, a afirmat Marian Vasile.

Între timp au ajuns la Iaşi şi specialiştii companiei Tarom care au adus piesele de schimb necesare pentru remedierea defecţiunii de la avionul ce fusese programat pentru ora 13.00.

„Încă nu ştim exact ce anume s-a defectat. Specialiştii companiei lucrează la remedierea problemei“
, a adăugat şeful Aeoportului Iaşi.

UPDATE ora 16.40

Călătorii care aşteptau pe aeroport au fost înştiinţaţi de faptul că aeronava care trebuia să decoleze la ora 13.00 nu va mai pleca astăzi spre Bucureşti. Li s-a transmis că o echipă tehnică a companiei Tarom va sosi la Iaşi în această seară pentru a repara avionul, iar cei care vor dori să ajungă la Bucureşti vor putea folosi cursa din această seară, în limita locurilor disponibile.

„Ne-au îmbarcat conform planului şi după câteva minute ne-au spus că trebuie să coborâm pentru că are o defecţiune. Încă nu ştium dacă vom mai pleca spre Bucureşti sau nu“
, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, unul dintre pasageri.

Directorul Aeroportului Internaţional Iaşi, Marian Vasile, a precizat că aeronava a juns la Iaşi conform planificării, iar după ce pasagerii s-au îmbarcat, a mers la capătul pistei. Ulterior a revenit la aerogară.

„Probabil că este vorba despre o defecţiune sesizată de comandatul aeronavei, care este abilitat să ia decizia dacă decolează sau nu. Compania este cea care trebuie să anunţe pasagerii ce se întâmplă în continuare“, a declarat Marian Vasile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite