Brazi din import vor ajunge şi în acest an în pieţele din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii vor ajunge în pieţele din Iaşi de săptămâna viitoare
Brazii vor ajunge în pieţele din Iaşi de săptămâna viitoare

Şefii Direcţiei Pieţe din cadrul Primăriei a anunţat că a primit deja zeci de solicitări pentru comercializarea pomilor de Crăciun în pieţele din municipiu

Ieşenii vor putea cumpăra primi brazi de la mijlocul săptămânii viitoare. „Cel mai probabil, brazii vor fi scoşi la vânzare după data de 9 decembrie, ca în anii anteriori. Vor fi aduşi din Neamţ, Suceava, dar şi din afara ţării. Încă nu ştim care va fi preţul acestora", a afirmat Cristi Stărică, şeful Direcţiei Pieţe. Până în prezent în jur de 30 de comercianţi au solicitat avizelor pentru a putea aduce pomi de Crăciun în Iaşi.

Brazii vor fi vânduţi în pieţele Alexandru cel Bun, Nicolina, CUG, Dacia, Hala Centrală, dar şi la Târgul de Cherestea. Comercianţii vor achita taxe pentru un aviz de principiu, dar şi câte un leu pentru fiecare brăduţ adus în piaţă. Taxele percepute zilnic pentru spaţiile ocupate în pieţe sunt de doi lei pe metrul pătrat sau şase lei pentru o boxă. Potrivit şefilor Direcţiei Pieţe, pentru sărbătorilor de anul trecut, s-au vândut în jur de 8.500 de brazi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite