Bolnavii care ajung la cel mai mare spital din Moldova nu pot fi trataţi din cauză că este oprită apa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul „Sfântul Spiridon" nu are apă rece de joi dimineaţă, de la ora 9.00 până la miezul nopţii din cauza lucrărilor efectuate la mai multe conducte de pe raza localităţilor Războieni, Bălţaţi şi Podu Iloaiei. Medicii spun că au fost nevoiţi să cumpere apă de la magazin pentru a face spălături stomacale pacienţilor.

Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon" tratează bolnavii cu apă cumpărată de la magazin, după ce furnizarea a fost întreruptă de la ora 9.00 din cauza unor probleme la conductele de apă potabilă de pe raza localităţilor Războieni, Bălţaţi şi Podu Iloaiei.

Astfel, doctorul Tudor Ciuhodaru mărturiseşte că pentru a efectua spălăturile gastrice unui pacient de 45 de ani a cumpărat 6 litri de apă de la un chioşc din apropierea secţiei Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Bolnavi „spălaţi“ cu şerveţelul în spitalele ieşene FOTO

Serial Adevărul de Iaşi Igienă la lighean în spitalele ieşene

Joacă de-a baba oarba cu apa caldă în Iaşi. Vezi aici cine sunt privilegiaţii

„Lipsa apei reci pune probleme în desfăşurarea activităţii medicale. În urmă cu 30 de minute, un pacient a ajuns intoxicat cu opiaceea, iar pentru efectuarea spălăturilor gastrice nu exista apă. Pentru asigurarea spălăturii am cumpărat apă de la chişcul de peste drum de spital", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, emdic de urgenţă la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon".

Managerul celui mai mare spital din Moldova susţine însă că a asigura aprovizionarea tuturor cliniclor cu apă.

Baie la lighean în Capitala Culturii

Trei săptămâni fără apă caldă la Iaşi. Edilii se specializează în negocieri

Conturile CET Iaşi rămân blocate, ieșenii rămân fără apă caldă

Am luat două cistern cu apă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi am adus de la Apavital 20 de tone de apă pe care le-am împărţit clinicilor", spune Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Lucrările la conducet afectează aproape jumătate din locuitorii oraşului. Astfel, nu vor avea apă rece în intervalul orar 9.00-00.00, clienţii din cartierele Agronomie, Copou, străzile Toma Cozma, Sărărie, Ţicău, Bulevardul Independenţei, Şoseaua Iaşi-Voineşti, Podişului, Văleni, Şoseaua Galata, Crucea Roşie, Păcureţ, localităţile Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Leţcani, Breazu, Rediu şi Aroneanu. În cartierele Podu Roş, Cantemir, Alexandru cel Bun, Dacia, Păcurari, Nicolina, CUG, Frumoasa, Socola, Canta, Centru şi Centru Civic, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldobvei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite